torsdag 4. august 2011

Markens grøde

HPIM5655

Været den siste uken har vært bra og vi har vært noen dager på hytten.  Det er jammen lenge siden det har vært så mye blåbær her. Store og fine er de også. Vi har plukket og spist til dessert, nydelig med vaniljesaus på. Litt rørte vi med sukker og frøs ned. Deilig på vafler eller pannekaker til vinteren.

HPIM5651 HPIM5662

Hjemme modnes tomatene i drivhuset. Jeg har ikke så mange ulike sorter i år. Mest cherrytomater, Gardners Delight, Sungold og Favoritta, men også noen planter med vanlige tomater.

HPIM5664

I år har jeg ikke noe særlig grønnsaker i hagen. Jeg pleier ha vanlig løk og sjalottløk, men i vår fikk jeg ikke somlet meg til å kjøpe setteløk. Hvitløk har jeg dyrket noen år nå og de satte jeg i fjor høst. Denne uken tok jeg opp endel av løkene og lot de tørke litt ute før jeg tar de inn for lagring. De på bildene her er såkalte softnecks som går an å lage løkflette av. Det er første året jeg har disse. På bildet under ser man at det har dannet seg småløk mellom bladene. Dette kalles halsløk eller stressløk. Jeg har tenkt å plukke de av og sette de til høsten. Mulig disse trenger to år for å gi hvitløk av bra størrelse, det får jeg teste ut.

.HPIM5666

11 kommentarer:

 1. Så flotte produkter fra kjøkkenhagen din! Impnerende hvitløk...og tomathøsten din:)

  SvarSlett
 2. Hei Mariann, no har du lagt att hyggelege kommentarar på bloggen min, i dag har eg sett litt på din og legg deg på lista mi over bloggar eg har lyst til å lese fast. For noken flotte klasar du har på tomatplantene dine.

  SvarSlett
 3. For en fin hvitløksavling, og tomathøsten ser ut til å bli strålende :)

  SvarSlett
 4. For en avling. Hvitløk er kanskje noe å prøve seg på neste år.

  SvarSlett
 5. Her var det mye fristende - så flink du har vært :)

  SvarSlett
 6. Spennende med hvitløk. Jeg tenker alltid at jeg skal prøve meg på det, men så glemmer jeg det hver høst. Må prøve å huske det i år. ;)

  Heldig som har funnet blåbær. Her er det lite blåbær i år.

  SvarSlett
 7. Fin avling og god info!
  I år ble det med luftløken ;som kommer hver år.
  Cheerytomater er min favoritt!
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 8. Blåbær er godt, både de i naturen og de amerikanske bærene. Flotte hvitløk du har dyrket.

  God hagehelg til deg!

  SvarSlett
 9. Det var spennende med hvitløken, både stressløkene og soft-neckene. Jeg syns det ser så artig ut med løkfletter, så det må jeg prøve en gang.

  SvarSlett
 10. Blåbær er kjempegodt, ja! Det er jo fint at det er så mye bær ved hytten din, så kan du jo plukke alt du orker. Det er litt av en avling du har fått av både tomater og hvitløk. Det er moro å dyrke egne grønnsaker!

  SvarSlett
 11. Mmmmmmm, så mykje godt, både det du har hausta i utmarka og det du har avla sjølv :)

  God helg :)

  SvarSlett