søndag 7. august 2011

Varme farger i hagen

Jeg ser på tidligere innlegg at det blir mye hvitt, rosa, lilla, og blått på bildene. Men jeg har varme farger i hagen også. Planen er at plantene med blomster i varme farger skal få et eget bed. Det tar bare litt tid. I mellmtiden kan jeg vise noen av disse plantene.

HPIM3944
En gul Primula som lyser flott opp om våren. Mulig det er Primula veris, men jeg syns den er litt kraftig til å være det.

 

HPIM2719 HPIM5569

Hemerocallis lilioasphodelus syn. H. flava

Hemerocallis 'Stella de Oro'

 

HPIM4028

Trollius ircuticus

 

HPIM5671 HPIM4198

Ukjent lilje, feilnavnet

Ukjent lilje, feilnavnet

 

HPIM3002

Hemerocallis 'Frans Hals'

 

HPIM5643 HPIM1896

Chinatown i knopp

Chinatown utsprunget

 

HPIM5670

Dahlia 'Color Spectacle'

Tidlig om våren har jeg selvfølgelig krokus og påskeliljer i gultoner. Da er jeg glad for alt som viser farge og vekstkraft, så de får stå flere steder i hagen. Det er seinere utpå sommeren jeg har lyst til å samle de varme fargene i et eget bed.

10 kommentarer:

 1. Nydelige gultoner - til å bli i godt humør av :)

  SvarSlett
 2. Så mange fine gule blomster du har. Hos meg er det også mest rosa, hvite, blå og lilla blomster. Men jeg har en del planter med gult bladverk. Akkurat nå har jeg solsikker som har sådd seg selv og ikke passer inn i det hele tatt. :)

  SvarSlett
 3. Ja, gult kan være flott i hagen. Men jeg har som deg, mest av rosa, blått og hvitt. De varme fargene synes jeg er vanskligere å plassere.

  SvarSlett
 4. Takk for gode liljeråd - nå skal det leses :-) Skjønne varme blomster du viser.
  Hilde

  SvarSlett
 5. Åh, den georginen må jeg merke meg navnet på. Vet du om den er vanskelig å gå tak i?

  SvarSlett
 6. Härlig show :) Nu i sommar är jag mer glad än någonsin för dom varma färgerna. Skulle önska jag hade mer plats när jag ser här, dagliljor skulle så absolut få fritt svängrum då.

  SvarSlett
 7. Jeg elsker de sterke fargene i hagen. Ikke minst fordi de lyser opp når været er grått og trist. Da gjør det seg med gult, lilla og rødt også.
  Ha ei fin uke, tross været :-)

  SvarSlett
 8. Mange fine gule og orange blomster du har i hagen, kjekt å se. Dahlia "Color Spetacle" levde opp til sitt rykte og var spetakulær.

  Ønsker deg en fin hageuke!

  SvarSlett
 9. Takk for hyggelige kommentarer.
  perogkari: Jeg vet ikke om denne Dahliaen er vanlig i salg i Norge. Jeg fikk min som en liten stikling fra en som jeg vet handler løk og knoller i utlandet også. Ser at navnet skrives både Color Spectacle som jeg gjør, og Colour Spectacle.

  SvarSlett
 10. Jeg likte veldig godt liljen med ukjent navn som var mest orange. Det er virkelig litt godt med varme farger i hagen når det er så kald sommer... i hvert fall i forhold til hva det kan være!

  SvarSlett