fredag 26. august 2011

Litt mer augustblomstring

Vi har litt skiftende vær for tiden, men heldigvis bra temperatur. I går hadde vi en nydelig dag. Opplett med litt sol av og til. Nå regner det, men det skal visst ikke bli så mye regn i helgen som først meldt. Langtidsvarselet for neste uke ser ikke så verst ut, håper det blir bra.

I hagen er det fremdeles endel som blomstrer. Det er tiden for floks og denne blomstrer hos meg nå. Den var ny hos meg i fjor.

HPIM5771 Phlox 'Sherbet Cocktail'

De neste tre staudene blomstrer også flott på denne tiden.

HPIM5781 HPIM5783 HPIM5782

Thalictrum 'Hewitt’s Double'

Sidalcea, Tvikattost

Liatris spicata, Akssøyleblom

Denne rosen var en av de som klarte vinteren bra. Den startet litt seint å blomstre i år, men har nå blomstret kontinuerlig siden midten av juli. Bonica er en frisk og fin rose som absolutt kan anbefales.

HPIM5775

Rosa 'Bonica'

8 kommentarer:

 1. For noen vakre bilder. De rosene var jo bare helt fantastiske, også lillafargen på floksene.......

  SvarSlett
 2. Den høstfloksen er bare så nydelig. Jeg har akkurat den samme, mne min har blitt så kjempehøy i år. Vet ikke om det skyldes været, men den var i hvertfall ikke så høy i fjor. 'Bonica' er en nydelig rose. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 3. Så fantastiske blomster! Jeg ser at jeg må plante flere som blomstrer på denne tiden. Jeg tror jeg skal dra med meg gutta mine på hagesenteret i morgen og sjekke hva de har.

  SvarSlett
 4. Nydelig rose "Bonica" og så mange andre fine blomster du har som blomstrer nå.
  Her er også skiftende vær men fin temperatur.

  God hagehelg til deg!

  SvarSlett
 5. Gode billeder.
  Smukke blomster.

  SvarSlett
 6. lekker floks du hadde. jeg har en som ligner, Sherbet Blend, jeg har bilde av den i bloggen. Min har ikke kommet så langt som din ennå.
  Jeg har også en navnløs rose som ligner på din 'Bonica'. Den er kanskje litt mørkere på bildet, men det jo ikke alltid et foto gjengir korrekt farge.
  Er den ca 80 cm høy med tynne stengler? Min er en sart liten sak, men blomstrer veldig lenge. Skulle likt å ha navnet på rosen min :-)

  SvarSlett
 7. Heisann!
  Godt det ennå finnes litt blomstring.
  Skal sannelig litt til for å stå oppreist for tida, merkelig at de små ikke bukker under for regnskyllene.
  Ha ei go' uke ;:OD)

  SvarSlett
 8. Hewitt's double er en förtrollande staude tycker jag, den kan jag sitta och se på i timmesvis. Fin blomstring hos dig nu, rosen ser flott ut den og :)

  SvarSlett