lørdag 13. august 2011

Augustblomstring

 

HPIM5696Sommerfuglbusk, Buddleja davidii

Sommerfuglbuskens blomstring er på det flotteste akkurat nå. Desverre har det ikke vært så mye sommerfugler her i år. Tror det må skyldes den regnfulle sommeren. Vi har hatt noen fine dager nå og da har jeg heldigvis sett noen.

HPIM5707 HPIM5721 HPIM5717

Dahlia 'Oriental Dream'

Blodbeger, Rhodochiton atrosanguineum

Fuschsia ' Lambada'

Georginene blomstrer fremdeles bra. Blodbegeret begynner å få litt størrelse. I år sådde jeg ikke nye, men hadde noen småplanter som overvintret i drivhuset. Fuschsiaen trives godt med regn og forholdsvis lav temperatur. Den har blomstret siden tidlig på forsommeren. Dette er også tiden for spir, Astilbe og høstfloks, Phlox paniculata.

HPIM5710

11 kommentarer:

  1. Flott blomstring du viser fram! Har maaange sommerfugler på min Buddleja, men de kommer fram kun når solen skinner på busken. Så idag og i går har det vært et flott skue. God helg!

    SvarSlett
  2. Så mange flotte blomster. Sommerfugelbusk er nok noe jeg må ha ja,flott.

    SvarSlett
  3. Så flotte sommerfuglbuskene dine er! Jeg har sådd mine i år, men forventer ikke at de vil blomstre første årer. Har du noe sortsnavn på den du har?

    SvarSlett
  4. Marit: Jeg har ikke navn på min. Jeg fikk den i sin tid som en urotet stikling. Sommerfuglbusk er veldig lett å stiklingsformere.

    SvarSlett
  5. Så mye fint som blomstrer i din hage nå, flott sommerfuglbusk!

    SvarSlett
  6. Så mye fint som blomstrer hos deg! Sommerfuglbusken var kjempefin.

    SvarSlett
  7. Hei Mariann, takk for hyggeleg kommentar på bloggen min. Sjølv om eg har mykje fint så står ein sommarfuglbusk høgt på ynskjelista mi, den eg planta i haust overlevde ikkje vinteren.
    Eg er ikkje alltid like god på å huske plantenamn, men no har eg leita fram gamle plantelappar og rosa heiter Swany og er ei kryprose. Sunn og frisk har ho alltid vore. Sidan eg no har funne lappane fram så skal eg gå inn på bloggen og skrive dei inn.

    SvarSlett
  8. Flotte bilder av vakre blomster! Kanskje burde jeg også anskaffe meg sommerfuglbusk...
    Ihvertfall ønsker jeg meg noen fleire sommerfugler i hagen. :-)

    SvarSlett
  9. Heisan. Nydlege planter du viser fram. Er også veldig glad i sommerfuglbusken min men min er alt avblomstra.... ha det godt.

    SvarSlett
  10. Flott sommerfuglbusken din! Jeg har en som er nesten litt lilla men ikke så stor og flott som din:)

    SvarSlett
  11. Hei, og takk for hyggelig kommentar inne hos meg. I dag har jeg kjøpt meg en sommerfuglbusk, så nå håper jeg at ungene får glede av masse sommerfugler i hagen vår til neste år:)

    SvarSlett