søndag 31. juli 2011

Viola hederacea

HPIM5595

  Viola hederaea blir på norsk kalt australsk fiol.

HPIM5600

Den har ikke vært så vanlig i handel her i Norge. Jeg kom tilfeldigvis over den i fjor. En liten potte med de søteste små fiolblomster. Jeg delte planten og satte den i en litt større urne. Den sprer seg med utløpere og vokste ganske raskt sammen og fylte potten. Det kom stadig nye blomster hele sommeren. Viola hederacea kan stå ute om sommeren, men den tåler ikke frost. Jeg har overvintret planten i drivhuset, men den kan sikkert overvintres i vinduskarmen også.

7 kommentarer:

 1. Vakker fiol, veldig søte tofargede blomster! Og så frodig planten ser ut.
  Jeg har sett en lignende tofarget fiol i en blomsterbutikk i byen, tror det kan være den samme du viser her. Neste gang jeg er innom skal jeg se om de har noen igjen :)

  SvarSlett
 2. Den var da alldeles nydelig.. fine farger og friskt, fint bladverk. Nå som vi også får drivhus til høsten, ja så er det mye mere som en kan prøve seg på.

  SvarSlett
 3. Nydelig Viola, lekre farger og den ser frodig ut. Kjekt med drivhus der en kan overvintre sarte planter.

  God hageuke til deg!

  SvarSlett
 4. Den var absolutt en vakker fiol. Så synd den ikke er herdig nok til å stå ute. Men drivhus er kjekt å ha til overvintring! Fargen på den var så nydelig.

  SvarSlett
 5. Hvor er den skøn. En vidunderlig farve.

  SvarSlett
 6. Så flott fiol...denne har jeg ikke kommet over.
  Takk for tipset...skal se etter den neste år.

  SvarSlett
 7. Tro om den finnes i flere farger? I følge "Davesgarden" tåler den ned mot -4. Hvis den har godt snødekke...hm...dette må testes.

  SvarSlett