fredag 15. juli 2011

Endelig årets første rose

Ikke alle rosene overlevde vinteren hos meg.  De som klarte seg er seine og puslete i år. Den første til å blomstre er en Austinrose, Mary Rose.

HPIM5540 HPIM5542

Dette er Geranium sanguineum 'Album'. Den har en fin tuedannende vekst. Jeg viste nærbilde av blomsten i forrige innlegg.HPIM5531

Nå har vi hatt sol og litt sommerfølelse i tre dager til ende. Ellers har vi hatt den regnsommeren hitil i år. Vanligvis pleier jeg å sette pottene med Crinum x powellii, hakekrinon, ut midt på sommeren, men i år har de hatt det best i drivhuset. Jeg kjøpte 4 løker, to skulle være rosa og to hvite. Hittil har alle fått rosa blomster.  En løk har ikke blomstret enda, så jeg kan jo håpe at den blir hvit. Denne er ganske storvokst, blomsterstenglene er ca. 90 cm høye.HPIM5527

Denne siste står også i drivhuset. Det er Zephyranthes, har sett den bli kalt sefyrblomst på norsk. Dette er også en løkplante. Blomstene er ca 30 cm høye.HPIM5544

12 kommentarer:

 1. Flotte blomster, spesielt rosene:-)

  SvarSlett
 2. Åh - den rosen, bare helt nydelig!

  SvarSlett
 3. Så stiliga lökplantor. Jag tror aldrig jag sett såna innan. Austinrosen är underbar, skulle så gärna haft många själv. Luktar gott också misstenker jag :)

  SvarSlett
 4. Lekre løkplanter i sarte rosafarger, det var nye sorter for meg begge to. "Mary Rose" var en flott rose og den hvite storkenebbet blomstret med mange blomster.

  God helg håper været fortsetter på dine kanter!

  SvarSlett
 5. Mary Rose er nydelig! Så flott planter du har i drivhuset - nydelig farger også.

  SvarSlett
 6. Så flotte roser du har! Austinrosene er mine favoritter når det gjelder roser. Crinum er flotte blomster de også, synd alle ble rosa da.

  SvarSlett
 7. Takk for koselig kommentar på min blogg! Glad jeg ble oppmerksom på den yndige rosa Crinum x powellii. Fant også link til forhandler.
  Nydelig rosa rose! Det har vært en hard vinter for rosene.
  Ha en fin Søndag!

  SvarSlett
 8. Nydelige farger på rosene, og Sefyrblomsten har jeg ikke sett på mange år. Koselig gjensyn.

  SvarSlett
 9. Så fine bilder fra hage og drivhus. Mary rose er nydelig, og for noen staselige crinum. Jeg krysser fingrene for at den siste er hvit.
  Sefyrblomsten var ny for meg. Virkelig flott!

  SvarSlett
 10. Zephyrantes har jeg og, men mine blomstrer ikke enda. Det kan virke som de liker seg bedre inne i vinduskarmen enn ute.

  SvarSlett
 11. Flotte bilder forresten :)

  SvarSlett
 12. Nydelige rosatoner....Mary Rose har jeg prøvd to ganger, rart...den varte aldri lenge hos meg; det gjør derimot slektningen Winchester Cathedral.

  SvarSlett