fredag 2. august 2013

Hortensiafristelser

Denne uken slipper vi vanne her, det er helt sikkert. Dagen i dag startet med et voldsom tordenvær, fulgt av kraftige byger. Når det var over, steg temperaturen fra 16 til 26 grader på et blunk. Til natten og i morgen er det varslet store nedbørmengder og fare for lokale oversvømmelser. Nå er det opplett, men blåser godt fra sør igjen. Jeg har ryddet litt i bedene, og klippet bort visne blomster. Riddersporene klippet jeg ned  helt til bunns. De lå langflate bortover plenen etter sønnavindskulingen i starten på uken, og stadiet der noe kunne rettes på med oppbinding, var for lengst passert.

P1010354Hydrangea macrophylla, stuehortensia

Det hender at jeg lar meg friste og kommer hjem med noen impulskjøp. Disse to hortensiaene hadde jeg absolutt ikke planlagt å kjøpe, men så klarte jeg ikke motstå fristelsen. Begge er Hydrangea macrophylla, stuehortensia, så det spørs hvordan de klarer vinteren ute. Problemet med mange Hydrangea macrophylla er at de blomstre på skudd dannet på fjorårsved. Hvis de fryser helt ned på vinteren, kommer det ingen blomster neste sommer. De kan skyte nye skudd fra basis, men de nye skuddene vil ikke gi blomster den sommeren.

P1010355Hydrangea macrophylla, stuehortensia

11 kommentarer:

 1. Så flotte de er! Ja, sånne vakre hortensia er vanskelig å motstå. Jeg kjøpte akkurat maken til den rosa doble du viser, bare min er hvit. Jeg trodde de overlevde hos deg? Her har jeg en lilla stuehortensia som jeg kjøpte på matbutikken i fjor vinter. Den overlevde tross alt, og blomstrer som bare det nå :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror nok at de vil overleve. Spørsmålet er om de vil blomstre, eller om de fryser for mye tilbake om vinteren.

   Slett
 2. Den var utrolig fin, så vaker farge og flotte blomsterkranser.
  Den må nok på ønskelisten min.
  God helg fra Marit.

  SvarSlett
 3. Hei! Jeg lar meg også frist, ofte. Denne hadde jeg klart kjøpt. Misunner dere regnværet. Her har det nesten ikke regnet på 5 uker,(10mm). God helg! Anne

  SvarSlett
 4. For noen herlige hortensia!
  Og som de frister,for hos meg frøs alle mine hagehortensia ned i vinter,de er på vei opp igjen men denne høsten blir det ikke blomster.
  Ellers har jeg veldig god erfaring med stuehortensia.de har vokst seg store og blomstrer flittig hvert år:)

  SvarSlett
 5. Jeg synes faktisk denne typen hortensia er den fineste. Har ett par i hagen, men de blir det nok bare blader på dette året!! Fine de du har kjøpt :)

  SvarSlett
 6. Det ligger noen slakt rundt om i hagen her også.. Jeg har også begynt opprydningen :) Og med tropenatten kom det horder med snegl og flygemaur. Det var jo litt malurt i begeret men pytt sann :) Vi står an vel av denne gangen også?! God helg :)

  SvarSlett
 7. Det var to fine eksemplarer. Jeg har fått en blå i gave. Har aldri klart å få de til å leve året etter. Ja vi har vel fått vår del av regnet denne helgen.Det skal komme masse på lørdag.Så det holder for en stund.
  Klem

  SvarSlett
 8. Her slipper vi også å vanne, det gjør overgartneren grundig. Nydelige Hortensia, spesielt den fylte.

  God helg til deg!

  SvarSlett
 9. Nydelig hortensia. For meg er det inneplanter, og jeg nyter de innendørs i massevis :) Så er det den vanninga...... ikke alltid det går like bra. Men utrolig vakre er de, om de står ute eller inne.
  Finfin uke til deg.

  SvarSlett