fredag 16. august 2013

To roser og et gress

Etter noen dager med brukbart vær, regner det her i dag. Det er skikkelig innevær. Naboen fyrer i ovnen ser jeg.

To nye roser er innkjøpt i år. Begge stod på ønskelisten. 'Burgundy Ice' hadde bare knopper når jeg kjøpte den. De nye knoppene ser først helt lyse ut, så jeg lurte på om jeg hadde fått feil rose. Men knoppene mørknet heldigvis etterhvert som de vokste og åpnet seg. Litt svak i stilken er den enda. Håper det kommer seg etterhvert.

DSC_0012Rosa 'Burgundy Ice'

 

En som derimot er kraftig og opprett i stilken er denne, 'Queen of Sweeden'. Den var jeg så heldig å finne på salg til halv pris.

DSC_0042Rosa 'Queen of Sweeden'

 

Til slutt et gress som jeg kjøpte i fjor, Briza media, på norsk bevregress eller hjertegress. Dette vokser vilt enkelte steder langs kysten i Norge, men jeg har ikke inntrykk av at det er veldig vanlig. Der jeg vokste opp kunne vi finne det kun på et sted. Min tante viste oss hvor det vokste, og hun kalte det “bevende hjerte”.  Jeg kan huske at det var stor stas å finne det om våren. Desverre vokser det ikke der lenger nå. Men jeg er glad for å ha mitt eget “bevende hjerte” i bedet.

 

DSC_0039Briza media, hjertegress

13 kommentarer:

 1. Flotte roser du har fått deg! Jeg har begge to, og Burgundy Ice er min favoritt. I vår lurte jeg på om den hadde gått tilbake til Schnewittchen for den var så lys på bladene. Men den bare er så lys til å begynne med, så det er jo greit bare en husker på det ;-)
  Flott gress!

  SvarSlett
 2. Ja regn har vi hatt rikeleg av i år òg, Då er det bra at vi har mange planter i hagen som trossar både vind og regn, og held humøret oppe hjå oss hagarar.
  Ei slik svarthyll som du viser, har eg kjøpt i år, og vert min så fin som biletet du viser, så har eg noke å gle meg til. Rosa 'Burgundy Ice' var verkeleg flott. Ha ei god helg!

  SvarSlett
 3. Vakre roser, det er alltid spennende med litt nytt.
  God helg fra Marit.

  SvarSlett
 4. Nydelige alle tre! 'Burgundy Ice' er heller spinkel her også. Får håpe den tar seg litt opp.

  SvarSlett
 5. Flotte planter som jeg gjerne kan tenke meg i "nyhagen". Tror nok det blir mange roser der :)

  SvarSlett
 6. Gosh den Burgundy Rose er jo helt fantastisk flott. Den må jeg ha på listen min!

  SvarSlett
 7. Spesiell farge på Burgundyrosa. Fin begge to, og halv pris er jo greit av og til. Ellers så legger vi vel igjen litt penger på hagesentrene hver år.Et bevende hjerte har jeg aldri sett. Kjekt med sånne barndomsminner.Er på hytta og vi har hatt fint vær her nå. Det skal komme noen skurer i dag.
  Klemz

  SvarSlett
 8. Fin rose, men akkkurat det gresset :)) Fikk tak i det for 2 år siden og jammen overlever det her i hagen også. Det er bare sååååå fint.
  Fin lørdag til deg.

  SvarSlett
 9. Nydelige roser og svært ulike i fargen. Hjertegresset var søtt, håper det overlever hos deg. Her har vi sol i dag etter gårsdagens pøsregn.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 10. Likte rosene! - og hjertegresset! Lurer på om jeg vet om et sted med hjertegress, men litt skeptisk siden det skal være sjelden - og ved kysten. Her er det innlandet. Får gå og se.. God helg!

  SvarSlett
 11. Båda rosorna är kjempenydelige!

  Ha det gott. Och inget regn på söndag!
  /Ruben

  SvarSlett
 12. Nydelige roser!..og jeg også vet det ble kallet "bevende hjerte"...fint tilskudd i bedet:)
  En fin ny uke:))

  SvarSlett
 13. Så flotte roser. Du må blogge og vise hvordan de står til neste år, lurer litt på om ikke jeg også må ønske meg disse. "Bevende hjerte" var et fint navn, det skal jeg huske :-)

  SvarSlett