onsdag 28. august 2013

Noen flere liljer

Nå har vi vært velsignet med nydelig seinsommervær. Over 20 grader og sol i mange dager på rad. Det har vært deilig for en som ikke er helt klar for høst riktig enda. I natt har det regnet godt, men nå skinner solen igjen. Det gjelder å nyte finværet, for fra helgen er det meldt regn og mer ustabilt vær.

I natt har hjorten vært her igjen. Det er tydelig at den har sine preferanser. Roseblomster og knopper er en favoritt. Den har vært borti flere roser, og Dark Lady er helt renset både for blomster og knopper. Ellers ser jeg at den spiser blader og nyskudd på plommetrærne. Jeg vet ikke om den spiser plommer, men om den gjør det, så er det ikke så farlig. Plommer er det rikelig av hos oss i år.

Heldigvis er det mange planter hjorten ikke rører her, og liljer er blandt de. Fremdeles er det liljeblomstring hos meg. Faktisk er det en god del som ikke har begynt å blomstre enda.

 

Lilium 'The Edge'

042Lilium 'The Edge'

Dette er en av årets nye liljer hos meg. Det er en orientalsk lilje som dufter. Den blir litt over meteren høy.

046Lilium 'The Edge', baksiden

Blomstene er store, hvite med rosa kant. Etterhvert som blomsten utvikles, får hele blomsten et svakt rosa skjær, men fremdeles med en tydelig rosa kant.

059Lilium 'The Edge', fullt utsprunget

 

Lilium 'Pink Wish'

Dette er også en ny orientalsk lilje hos meg. Denne er ganske lav, bare 40 cm høy, og kan derfor passe både i krukker og fremkant av bed. Blomstene er lys rosa, store og duftende. De lysner mot hvitt etterhvert som blomsten eldes.

055Lilium 'Pink Wish'

12 kommentarer:

 1. Nydelige Liljer du har i hagen, spesielt Lilium "The Edge" hadde flotte farger.

  Kjedelig med hjort som spiser roseknopper og blomster.

  Kjekt med fint ettersommervær i august.

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 2. Flotte liljer i flott sommarveir. The Edge hadde så masse blomar at hadde biletet kome frå eit reklamefoto så kunne ein tru biletet var manipulert. Nyt sommardagen!

  SvarSlett
 3. Så nydelige liljer du har. For en østlending høres det eksotisk ut med hjort, men kanskje ikke akkurat i hagen, nei. Godt den ikke tar alt, da. Ha noen flotte dager, før finværet blir borte.

  SvarSlett
 4. The Edge – Superfin lilja! Nydelig, nydelig, nydelig!!!
  Pink Wish var nästan lika fin!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlett
 5. Vakre liljer... så friske med vakre farger!Og ingen tegn på liljebiller hos deg.... sånn har det ikke vært her i sommer.Må visst sette igang å bestille noen nye... skal notere meg dine!

  SvarSlett
 6. Hei Mariann
  Fine liljer - specielt "The Edge" er bemærkelsesværdig!

  Der er heldigvis meget få dyr der spiser liljer - liljebillen er nok den mest kendte... Men den havde det hårdt den forgangne vinter.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
 7. For noen nydelige liljer du har. Skjønner at jeg må ha flere. Liljedillen kom visst feiende over meg i år. Dette var til stor inspirasjon.

  SvarSlett
 8. Nydelige liljer du har, og den 'The Edge' var utrolig vakker!

  SvarSlett
 9. Fantastisk flotte liljer, The Edge ønsker jeg meg fra nå av.

  Marit.

  SvarSlett
 10. Great pictures, wonderful flowers :) Regards

  SvarSlett
 11. Er vild med din Lilium 'The Edge'. Den er meget smuk!

  SvarSlett