søndag 11. august 2013

Liljenes tid

Liljene var seine i år etter en vinter med dyp tele i jorden til langt uti april. Jeg har mistet endel. Siste opptelling viste at ni liljer ikke overlevde vinteren hos meg. Noen av de som klarte seg har begynt å blomstre, mens andre fremdeles står med knopper.

'Fabiola' er en fylt orientalsk lilje som dufter. Den har forholdsvis store blomster, men er ikke så høy. 'Fabiola' er en ganske ny lilje, og den skal være lettere å dyrke enn tidligere fylte sorter. Denne er ny hos meg i år.  Jeg bestilte både 'Fabiola 'og 'Belonica' som er ganske lik, men litt mer rosa i blomsten. Men begge viste seg å være 'Fabiola.

P1010388Lilium 'Fabiola'

 

Dette er også en ny lilje hos meg. 'Palazzo' er en såkalt OT-hybrid. Dette er kryssninger som blir høye og dufter. De skal være  hardføre og lette å dyrke. De fleste har store blomster.  'Palazzo' har blomster som er over 25 cm i diameter.

P1010392Lilium 'Palazzo'

 

Aaron er en fylt asiatisk lilje. Den var ny hos meg i fjor. Dette var den eneste av de nye fylte liljene som overlevde vinteren. Ser ut til å være en frisk og fin lilje. Det eneste den mangler er duft.

P1010381Lilium 'Aaron'

8 kommentarer:

 1. Det var noen nydelige liljer,spesielt "Fabiola" likte jeg godt. Fylte liljer var nytt for meg.

  Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
 2. Hei Mariann

  Jeg der ikke er så meget til fyldte liljer har klart din Palazzo som favorit;) Den minder meget om min egen "Robina" Din er måske lidt mørkere?

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
 3. Fabiola var nydelig! Den kunne jeg også hatt flere av :-)

  SvarSlett
 4. Flotte liljer du har! Majesteter i hagen disse, jeg har asiatiske liljer i feriehagen for første gang i år, de er gode blikkfang :)

  SvarSlett
 5. Ahh, lekre liljer :) Likte Aaron spesielt god, kanskje fordi jeg elsker hvite liljer og ikke elsker liljeduft ;)
  Fin uke til deg.

  SvarSlett
 6. Vakkert. Liljor er så stilige 0g Palazzo er notert på min ønskeliste :)

  SvarSlett
 7. Sååå vakkert!
  Ha en fin uke:)

  SvarSlett
 8. Så vakre liljer! Dufter godt nesten gjennom skjermen... Klem

  SvarSlett