søndag 28. juli 2013

Juliblomstring

Etter mye regnvær i første halvdel av juli, kom endelig sommeren. Det første jeg måtte gjøre når det hadde tørket opp litt, var å klippe av stygge peonblomster og råtne peonknopper. De fylte peonene, som 'Sarah Bernhardt', tåler ikke mye regn. Den som klarte seg best hos meg var 'Bowl of Beauty'.

P1010303Paeonia 'Bowl of Beauty'

 

Primula vialii har blomstret lenge i år. Den har jeg flere steder. Jeg liker den litt spesielle blomsten.

P1010298P1010297

Primula vialii

 

Etterhvert har rosene, og så smått liljene, begynt å blomstre. 'Bonica 82' frøs helt ned, og jeg trodde lenge den var død, men den kom fra roten. Nå har den knopper, men det blir enda litt å vente før den blomstrer. Det går endel i rosatoner hos meg.

P1010346'Mary Rose'

 

P1010347'Dark Lady'

 

P1010349'Queen Elisabeth'

 

Liljene var også veldig seine i år, og jeg mistet noen. Men nå begynner endelig blomstringen. 'Tartano' er ny hos meg i år.

P1010350Lilium 'Tartano'

For noen år siden fikk jeg urøtede stiklinger av denne mørke hyllen, 'Black Lace'. Den ble plantet ut i bedet i høst, og er helt upåvirket av vinteren.

P1010306Sambucus 'Black Lace'

Jeg har da noen blomster i varme farger også. Først en lilje som ble flyttet sist høst. Den blomstrer like godt i år som den pleier.

P1010345Lilium 'Loreto'

Til slutt en georgine, Dahlia 'Color Spectacle'. Den har stått i samme potten i flere år. Jeg har bare byttet ut jorden øverst i potten. Den blir litt kraftigere og har fått litt flere blomster for hvert år. Blomstene er store, rundt 20 cm i diameter.

P1010344Dahlia 'Color Spectacle'

I dag kom regnet her, og nå formelig bøtter det ned. Det er meldt opp i sørlig kuling. Får håpe det ikke blir så alt for gale. Jeg har nå plukket inn løse potter og diverse annet som kunne tenkes å blåse avgårde.

11 kommentarer:

 1. Flotte rosa blomster hos deg! Ja, peoner tåler lite regn. Av en eller annen grunn så regner det alltid når de blomstrer. Liljene dine ser fine ut, her er veldig mange blitt borte i vinter.

  SvarSlett
 2. Ojj den queen elisabeth var da lekker!!!!!Skal si du har mye fint i hagen din))

  Ja.Nå kom værskiftet.Jeg var ute i Krohnegården da det var som verst.Gody å komme innendørs))Ha det fint så lenge da!Klem:))

  SvarSlett
 3. Hei Mariann

  Flotte blomster i god vækst du viser -

  Primula vialli er noteret!

  Tartano ser godt ud, en fin representant for OT-liljer:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
 4. Jammen er du fargeglad:) Så fine bilder og full blomstersprut hos deg, ja:)

  SvarSlett
 5. Vi fikk en flott avslutning på juli : ) Deilige varme dager og en skikkelig forfmriskende dusj i dag : ) Mye flott som blomstrer hos deg!

  SvarSlett
 6. Ajiii..for et lekkert knippe du deler!
  Primula vialli...sååå flott den er :)
  Ønsker deg en fin ny uke:)

  SvarSlett
 7. Mange flotte her, men den jeg synes var vakrest må bli lilja loretto, det er ikke helt stuerent, men jeg elsker orange blomster :)
  Nyt sensommeren.

  SvarSlett
 8. Så mange lekre rosa roser som blomstrer hos deg nå, liljen "Taranto" var virkelig vakker.

  Ha en fortsatt fin sommer!

  SvarSlett
 9. Lilium Tartano.........sikle :)

  SvarSlett
 10. Så flott det er hos deg. Primula vialii er notert på ønske seg listen min. :) Fin dag ønskes deg. Klem

  SvarSlett
 11. Her var det sannelig mye fint! Her hos meg blomstrer verken dagliljer eller Sarah Bernard i år. Tror de hadde et dårlig grunnlag fra i fjor sommer...

  SvarSlett