fredag 29. juni 2012

Geranium phaeum, frøplanter

Nå er det høysesong for Geraniumblomstring. Noen har allerede blomstret en god stund og er i ferd med å takke for seg, men først danner de frø for å sikre slekten et langt liv. Geranium phaeum er god på det.

Det startet med noen planter av Geranium phaeum 'Samobor' og Geranium phaeum 'Raven'. De er jo kjent for å krysse seg og så seg nokså villig. Resultatet ble disse tre frøplantene som dukket opp i år.

DSC_0554 DSC_0553 DSC_0559

Jeg hadde tenkt å gjødsle plenen før regnet kom, men jammen begynte det å regne allerede i natt. Akkurat nå er det opplett. Men jeg behøver visst ikke bekymre meg, for det er meldt mer regn utover i helgen og begynnelsen av neste uke. Ha en god helg alle sammen!

10 kommentarer:

 1. Wow, så nydelige!! Den i mitten har jag inte sett förr, ovanlig färg!

  Trevlig helg!
  /Ruben

  SvarSlett
 2. Vakre frøplanter av geranium du har fått frem. Likte godt den i midten, herlig farge! Ønsker deg en fin helg. Klem Ellen

  SvarSlett
 3. Flott farge på de ja. Artig at de krysser seg sånn, og det er jo spennende hva som dukker opp av frøplanter. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 4. Kjekt når dei sår seg sjølv ja. Eg har også ein del sånne som dukkar opp, men berre mørke så langt. Fine dei også men den lyse var jo heilt spesiell. Kanskje eg burde drive litt kontrollert pollinering med den kvite min?

  SvarSlett
 5. Å ja de er så søte og dine har jo så fine farger.
  God helg , Marit.

  SvarSlett
 6. Flotte frøplanter! Vi har noen vi også og de får mange fargenyanser. Det festlige er at det ikke tar lang tid fra frøplante til blomst :-) Må si jeg er litt svak for den lysrosa i midten....

  SvarSlett
 7. Nei geraniumene er ikke vanskelig å be :) Her popper de opp både her og der. Den lyse var jo spesielt lekker :) God helg til deg også!

  SvarSlett
 8. Flotte frøplanter av G.Phaeum som blomstrer hos deg, jeg liker godt de høyreiste Geraniene.

  God helg til deg!

  SvarSlett
 9. Så spennende da med noen helt egne sorter. Ser fine ut alle sammen!

  Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 10. Jag tycker om de olika nyanserna hos Geranium phaeum! De frösår sig lätt!

  SvarSlett