søndag 1. juli 2012

To trofaste

Jeg fikk gjødslet plenen i går og i natt har det regnet mye. Fremdeles er det kraftige regnbyger her, den siste med lyn og torden. Syns det var noen fryktelig store regndråper som falt ned. Ved nærmere ettersyn viste det seg å være store hagl. 1. juli og det hagler.  De ble heldigvis ikke liggende lenge. Med en temperatur på 16 grader, tinte de fort. Nå fortsetter vestlandssommeren.

DSC_0588Rhodohypoxis 'Tetraploid Red', blodstjerne

I dag passer det godt å vise noen planter som er til å stole på. Noen som tåler kjølig vårvær, med temperaturer like ned mot null, regn, haglebyger og kuling, og som blomstrer ufortrødent videre. Disse to er av denne robuste typen. De ble plantet ut i krukker først i mai og står like fint fremdeles. Det eneste de krever er en vannskvett hvis de blir tørt over lengre tid og kanskje litt gjødsel hvis man husker på det.

DSC_0600 Viola hybrida, småblomstret stemor

Stemorsblomstene bør vel kanskje klippes ned før de blir for lange. Litt synd å klippe bort alle blomstene, men da rekker de kanskje en ny blomstring på ettersommeren.

7 kommentarer:

 1. Nydelig blodstjerne og lekre små Stemor som blomstrer hos deg.
  Her regner det også i dag og ingen hagevær...

  SvarSlett
 2. Rhodohypoxis og de hvite små stemorene var virkelig nydelig. Det regner her også, dog uten torden. Er så lei av regnet nå. Ser ut som vi har fått vestlandsvær her også ;-)

  SvarSlett
 3. Kjempeflott blodstjerne..den var ny for meg..fristende å prøve denne:)
  Ønsker deg en fin ny sommeruke:))

  SvarSlett
 4. Skjønner at overgartner`n har vennet godt både øst og vest. Det kom noen skikkelige byger her jeg bor også, nesten så man måtte ta på redningsvesten :))
  Men nå satser vi på sol og varme, stadig optimist.
  Ha en flott uke :)

  SvarSlett
 5. Ønsker meg litt sol nå, skikkelig lei regn. De rosa var skikkelig fine, lekker rosafarge.

  SvarSlett
 6. Den øverste er ny for meg også, og nå har jeg merket meg navnet :)

  SvarSlett
 7. Tycker verkligen om den småblommande violen, och särskilt de som går i vitt! Har en liknande, men den är nedklippt nu. Hoppas den kommer igen! De har den redan gjort en gång, men nu ser det inte lika lovande ut.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlett