torsdag 21. juni 2012

Litt som blomstrer i dag

I dag har det vært en deilig sommerdag her. Fineværet skal visst fortsette i morgen også, men på sankthansaften skal det visst bli regn igjen. Jeg nyter det så lenge det varer, og i dag har jeg bare småpuslet litt i hagen.

Denne georginen, Dahlia 'Oriental Dream', ble den første til å blomstre i år som i fjor. Jeg har ikke så mange ulike sorter, men etterhvert flere av hver sort. Alle står i krukker, fordi sneglene er like glad i de som jeg er.

DSC_0599Dahlia 'Oriental Dream'

Klematis 'Multe Blue', er den første klematisen som blomstrer hos meg. Her har blomsten akkurat åpnet seg. Den står også foreløpig i potte. Den skal ut i et bed, men det er ikke helt klart enda.

DSC_0602 Klematis 'Multi Blue'

Jeg har etterhvert fått noen forskjellige Geranium i hagen. Flere blomstrer fint nå. De får bli representert av en frøsådd Geranium pratense.

DSC_0603Geranium pratense

Til slutt en gammel og trofast staude, Hemerocallis lilioasphodelus, gul daglilje. Den er ikke kravstor og blomstrer like fint hvert år. Jeg begrenser den litt i ytterkantene, siden den brer seg litt utenfor plassen den er tiltenkt.

DSC_0640Hemerocallis lilioasphodelus syn Hemerocallis flava

14 kommentarer:

 1. Vi får kose oss med de flotte plantene de solskinnsdagene som vi har. jeg har Dahlia for første gang i år, men de blomstrer ikke enda. Din Oriental Dream er vakker!
  Ønsker de g ei fin midtsommerhelg!

  SvarSlett
 2. Den dahliaen var virkelig nydelig! Får håpe at yr tar feil. Ha en fortsatt fin kveld!

  SvarSlett
 3. Den var tidlig den dahliaen din. Eg må innrømme at eg berre nett har planta mine ut. Jaja, kjekt med blomstring på seinsommaren også...
  Fin var den i alle fall.

  SvarSlett
 4. Vidunderlig vakker Dahlia!
  Ta vare på sommerdagene!

  SvarSlett
 5. Så heldig som har fått din første georgine ut:)..mine står med knopper..og jeg venter:)
  Ønsker deg en fin midtsommer og så håper vi værmeldingen slår feil:))

  SvarSlett
 6. Så mye vakkert som titter frem hos deg :D Her står det mye i knopp som bare veeenter på å springe ut, så jeg nyter bildene dine mens jeg venter!
  God helg! :D

  SvarSlett
 7. Lekre Dagliljer som blomstrer hos deg, Dahlien var lekker i fargen. Deilig med fint vær i hagen så en kan nyte hagen.

  God helg til deg!

  SvarSlett
 8. Deilige sommerbilder fra hagen din :) I dag har det vært ganske lummert og det var jo nesten litt forfriskende med regnet som kom i ettermiddag.Georginer har jeg dessverre måttet gi opp fordi sneglene hjerjet sånn med dem. God helg!

  SvarSlett
 9. Nydelig dahlia, mine er helt i startgropa. Liker den gule dagliljen, synes den dufter deilig.
  Ha en flott st. Hans aften.

  SvarSlett
 10. Åhhh Dagliljene er nydelige!!!

  SvarSlett
 11. Hei :) så flott blodbeger du har fått frem av frø. Leser at jeg kan overvintre den frostfritt. Har du prøvd det? Den er utrolig vakker og min klatrer oppover kjettingen den henger i samtidig som den klatrer i plantene under. Et vakkert skue. Dagliljer har mange vakre sorter og i hagen hos oss vokser det også noen forskjellige sorter. Tusen takk for hilsen hos meg. Koselig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har flere ganger overvintret blodbeger i drivhuset. Klipper de litt tilbake om høsten! Gir litt vann i løpet av vinteren, bare nok til at de ikke tørker ut. Ny jord om våren, vanner gradvis mer ettersom de begynner å vokse til. I år har jeg en ampel med overvintrede planter og en med nye frøsådde planter.

   Slett
 12. Flott blomstring! Det er en herlig tid nå tidlige på sommeren med alle blomstene overalt! Tusen takk for hilsen hos meg! Ha en fin uke!

  SvarSlett
 13. Den flava'n var blomsterrik...min står mer i skyggen - er derfor ikke så blomsterrik, eller blomstene kommer med litt mellomrom og ikke samtidig. Litt kraftigere gulfarge på min.

  SvarSlett