fredag 30. januar 2009

Vårtegn i hagen

Endelig en dag med halvskyet vær. Det betyr litt mer lys og det er virkelig deilig. Vi er snart i februar og da merkes det at dagene blir lengre. Noen kuldegrader i natt, men det er mange tegn til liv i hagen. Tok en liten runde med kameraet i dag.

HPIM2040 HPIM2041 HPIM2043

Først en akeleie som er begynt å folde ut bladene sine, så er det perleblomstene som har sendt bladene høyt til værs og til slutt luftløken som har begynt å få grønne spirer.

HPIM2051 HPIM2050 HPIM2047

Her er en stjerneklokke på det første bildet, den står med grønne blader hele vinteren her. Så er det vårlyngen som står med knopper og bare venter på mer varme og lys. Til slutt sommerfuglbusken som får nye grønne blader på høsten. Ofte blir de ødelagt av en frostperiode i februar/mars, men det spiller ikke så stor rolle for jeg pleier å klippe den kraftig ned senere på våren.

3 kommentarer:

  1. Så utrolig flott det må være å ha det slik i januar. Jeg håpet også på tidlig vår, men så kom snøen og det ble mye. Ha en fin lørdag.

    SvarSlett
  2. Det er kjekt å finne vårtegn i hagen så tidlig, men de driver litt risikosport når de spirer nå. Vi får nok enda noen kuldeperioder med barfrost før våren er her for godt. Da er det alltid en sjanse for at noen kan bli skadet.

    SvarSlett