mandag 12. januar 2009

Årets første sådd

Så har vi mildver igjen, faktisk 9 grader idag. Igår hadde vi et forferdelig regnver og det flommet over veiene mange steder. Heldigvis har det vært for det meste opplett i dag. Jeg har vært ute i hagen en liten stund og endelig fikk jeg satt ned hvitløken, har to typer hardneck. Den ene fikk jeg som yngleløk og det er første gang jeg setter fedd av den. Er litt spent på hvordan avlingen blir, håper det blir litt størrelse på løkene selv om jeg er litt sein med plantingen.

Måtte ta opp noen gulrøtter for å få plassert hvitløkfeddene. De ser like fine ut selv om de har frosset og tint flere ganger i vinter.

I går la jeg peonfrø i vann og nå ligger de mørkt i badeskapet i ziplockpose med fuktig vermiculitt. Har sådd Podophyllum hexandrum i dag også, innbilte meg at den trengte stratifisering. Det gjør den visst ikke, men nå setter jeg den ut likevel. Hadde ikke tenkt å begynne med innesåingen helt enda. Men jeg tenkte å prøve meg på blodbeger og da må jeg vel starte snart. Har sådd blodbeger før , men det er ikke hvert år det lykkes og jeg er ikke alltid sikker på om det er meg eller frøene det er noe i veien med.

2 kommentarer:

  1. jøss, har dere ikke tæla i bakken? Her var det pluss noen dager, men to cm ned var det bånnfrosse gitt... Også så morsomt å høre at gulrøttene var spislige etter frostbehandling da, det hadde jeg ikke trodd :)

    SvarSlett
  2. Det har vel ikke vært så langvarig frost her. Selv om det i perioder har vært tele i bakken, så har det tint opp igjen i en mildværsperiode seinere. Denne vinteren har vært veldig skiftende. I dag snødde det, nå høres det ut til at det regner og blåser og til helgen er det meldt kaldere igjen. Vinter på vestlandet. Så da kan man sette hvitløksfedd i jorden i januar.

    SvarSlett