onsdag 28. januar 2009

Bilde nr. 6

Da har jeg fått utfordringen fra Elisa, vis det 6.bilde i den 6.mappen. Det var et nærbilde av min datter,tatt 17.mai 2007. Det bildet legger jeg ikke ut her, men dette er det neste bildet i mappen, tatt samme dag. Det er av Lungegaardens Buekorps, et av Bergens to jentebuekorps.

DSC_0439 Buekorps

Buekorps har lang tradisjon i Bergen og fra starten var det kun guttekorps.  De første buekorpsene ble grunnlagt på 1850-tallet da borgervæpningen fortsatt var aktiv i lokalsamfunnet. Og det er da også fra disse borgervæpningene at buekorpsene ofte har hentet både sine navn og også mye av selve uniformeringen og organiseringen fra. Diskusjonen gikk høyt når jentene også ville gå i buekorps, men ingen jenter fikk være med i de eksisterende korpsene. I 1991 ble det første jentekorpset, Vaagens Bataljon, stiftet. Nå er det 12 guttekorps, 2 jentekorps og et blandingskorps.

Et typisk vårtegn i Bergen er lyden av taktfast tromming når buekorpsene øver lørdag eller søndag formiddag. Høydepunktet er selvfølgelig 17.mai, da er alle korpsene med i prosesjonen.

Veldig mange har fått denne utfordringen nå, så jeg sender den videre til de som ikke har fått den før og som vil dele det sjette bildet i den sjette mappen med oss.

2 kommentarer:

  1. Eg glemmer aldri den gongen ein gjeng buekorpsveteranar hadde hatt fest og gjekk mimremarsj utpå natta eingong i gata mi på Nygårdshøyden. Då var eg ikkje blid!

    SvarSlett
  2. Den var no ganske drøy, forstår at du vart litt "småirritert". Er vel ein og annan som har blitt litt irritert ein søndag formiddag og, tenkjer eg.

    SvarSlett