fredag 20. januar 2012

Phalenopsis orkideer

HPIM6134

Ute ligger det et tynt lag snø. Det er rett over null grader nå og det blir kanskje litt frost i helgen. Jeg har akkurat tatt en runde med vanning av potteplanter. Phalenopsisene blir satt i vann en stund før de får renne av seg og plasseres tilbake i pyntepottene. Det ble ikke gjødselvann i dag, men jeg har vært flinkere med gjødslingen i det siste. Det vises på plantene, bladene er grønnere og blankere. Dessuten har nesten alle kommet med nye blomsterstengler i vinter. Her er noen av de som blomstrer hos meg akkurat nå.

 

 

Phalenopsis orkideer klarer seg godt i våre stuer uten noen form for spesialbehandling. De finnes etterhvert i mange farger og med varierende størrelse på blomstene. Her burde det være noe for en hver smak.

HPIM6132

 

HPIM6135 HPIM6138 HPIM6144

Blomstringen varer ganske lenge. I år opplevde jeg at endel knopper visnet akkurat rundt juletiden, flest på den som stod i vinduet nærmest juletreet. Jeg vet ikke om det skyldes juletreet eller bare for lite lys akkurat når vinteren er på det mørkeste. Juletreet  er nå forlengst ute og orkideene blomstrer videre.

HPIM6140

13 kommentarer:

 1. Så nydelige blomster bilder, det e så godt når plantene trives, ha ei fin helg, hilsen Lisbeth ;D

  SvarSlett
 2. Nydelige orkideer du har! Jeg opplever det samme som deg. I desember visner knoppene her pga for lite lys tror jeg i hvertfall. Bare dagene blir lengre, så ser jeg en endring på de. Jeg prøver også å gi mine mere gjødsel, for det ser en resultater av. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 3. Mmmm - orkideene klarer jeg også å holde liv i ... akkurat nå har jeg en hvit phalenopsis som står med to stengler overstrødd med blomster, og fem-seks planter som har bristeferdige knopper. Herlig!!
  God helg - jeg får kanskje tid til å så litt :-)

  SvarSlett
 4. Helskjønne! Gjødsel er en god idé. Takk for påminnelsen! :) Har helt glemt det bort på mine, men i morgen er en ny dag og da husker jeg det kanskje.... ;)
  God helg til deg og dine.

  SvarSlett
 5. Så mange flotte orkideer du har som blomstrer, jeg er ikke så god til å holde dem i live etter blomstringen.
  Vi har også et lite snølag og glatte fortau og veier.

  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 6. Flotte bilder! Jeg har egentlig faktisk ingen blomstrende inneplanter, det meste som settes i vinduskarmen er midlertidig. Men det burde jeg kanskje forandre litt på...

  SvarSlett
 7. Nydelig! Jeg har dessverre ikke særlig egnede forhold for orkidéer, men phalaenopsisene mine ser ut for å trives høvelig bra. :-)

  SvarSlett
 8. Så vackra orkideer. Jag lärde mig detta med att sätta dom i vatten och sedan rinna av i höstas, tidigare skvätte jag bara lite vatten över dom. Nu svarar dom med blommor. Men så stort utval som du, det har jag inte.
  Ha en fin söndag :)

  SvarSlett
 9. Ja, de er fine, de phaleonopsis-ene. Gir masse glede! Den største overraskelsen hos meg er en jeg kjøpte for ca. 40 kr på OBS! en gang, den kommer med flere og flere grener og har megablomstring to ganger om året. Makan! :-)

  SvarSlett
 10. Orkideer er fine, men jeg er litt snål med at jeg blir lei blomster som ser kliss like ut veldig lenge, så av den grunn er ikke orkideene min favoritt. Jeg veit det er pussig at det blir negativt at noe har lang blomstring...

  SvarSlett
 11. Hei Mariann:)...Vakre disse orkideene og også Dendrobium som du hadde i det andre innlegget:)
  Jeg har gått lei av mange type potteplanter, men orkider syns jeg er veldig greie...og så lettstelte...har tre stykker som blomstrer igjen nå:))

  SvarSlett
 12. Hvor er dine Orkideer smukke.
  Tak for kigget.

  SvarSlett
 13. Smukke orkideer og smukke billede!

  SvarSlett