fredag 13. januar 2012

Dendrobium nobile

HPIM6122

Like før jul lot jeg meg friste til å kjøpe min første Dendrobium, Dendrobium nobile. Jeg har stort sett bare erfaring med orkideer av typen Phalenopsis fra tidligere. De er jo ganske greie å ha med å gjøre. Det blir spennende  å se om jeg finner ut hvilket stell Dendrobiumen kan trives med hos meg, og om jeg kommer til å få ny blomstring seinere. Planten var i full blomst når jeg kjøpte den og den står like fint fremdeles.

Har funnet ut at Dendrobium nobile skal ha rikelig tilgang på lys, varme, vann og næring i vekstperioden utover våren og sommeren. Når høsten kommer skal den ha en tørr, lys og sval hvileperiode med temperatur rundt 10 til 14 grader. Den tåler godt ned mot 5 grader og kan stå ute lenge utover høsten bare den står forholdsvis tørt. Forhåpentligvis vil hvileperioden resultere i ny blomstring.

 

HPIM6118 Dendrobium nobile

12 kommentarer:

 1. Artig å prøve andre orkidèer enn de vanlige! Den er nydelig, elsker hvite blomster! Selv kjøpte jeg en Cymbidium i fjor høst, og syns nok den var litt diger, med masse blad! Men jammen var den flott!

  SvarSlett
 2. Kjempefin orkidee! De hvite er så fine. Jeg har prøvd den selv, men min døde. Håper du er mer heldig enn meg :-)

  SvarSlett
 3. Denne var nydelig. Orkideer er så vakre planter. Desverre har jeg ikke helt dreisen på å få til disse plantene, så for meg blir det bare engangsplanter.

  SvarSlett
 4. Svært vakre orkidéer. Dessverre har jeg aldri fått til D. nobile. Tror jeg vil prøve igjen en dag... :) God helg!
  PS: Moro at du har knopp på Hippeastrum puniceum! Gratulerer!

  SvarSlett
 5. Jeg våget meg på disse i fjor og det har (utrolig nok) gått bra. 2 stk. har blomstret på nytt, om enn ikke så voldsomt som da de var nye. Ingen spesialbehandling. De har stått i vinduskarmen hele tiden :-) Her om dagen så jeg noen med rosaskjær også. Tror kanskje en eller 2 av disse må få bli med hjem en dag i nær framtid.

  SvarSlett
 6. De der har jeg flere ganger stått og beundret i butikken.
  Men med potter i flere dybder foran hvert vindu,
  må jeg bare fortsette med å se den på avstand.

  SvarSlett
 7. Nydelig hvit Dendrobium, riktig lekker var den!
  Jeg hører også med til dem som ikke er god til å få orkideer til.

  En god helg ønskes deg!

  SvarSlett
 8. Nydelig plante! Jeg har en dendrobium i en rødlilla farge, er spent på om jeg får den til å blomstre igjen! Phalaenopsisene mine pleier å blomstre, men jeg får stort sett bare to-tre blomster på dem. Svigermor har en som er full av blomster, og det på gjenblomstring. Ikke har hun gjort noe spesielt med den heller, så vidt jeg vet!

  SvarSlett
 9. Orkideer greie? Jeg får de ikke til og jeg har fulgt alle råd jeg har fått.
  Hyggelig å se at de trives hos noen, flotte blomster du har:)
  Ha en fortsatt god kveld.
  Hilsen
  Liza

  SvarSlett
 10. Den var utrolig lekker... Sikleplante..

  SvarSlett
 11. Hei, jeg har en dendrobium nobile som jeg ikke aner hvordan jeg skal få den til å reblomstre...Hvordan gikk det for deg? Hadde vært kjempe fint om du svarer på min blogg, så jeg ser om du svarer ^^,

  dendrobium nobile er så fine blomster =)

  http://archetype.blogg.no/

  SvarSlett
  Svar
  1. Etter blomstring kom det flere nye skudd på min plante. Noen av skuddene kom faktisk et stykke opp på de gamle stammene. To av disse vred jeg forsiktig løs og plantet i egen potte utpå sommeren. Hadde tenkt å sette plantene i et kjølig rom utpå høsten. Men så langt kom jeg aldri, de ble stående i vinduskarmen i stuen. Likevel dannet de nye blomsterknopper. Så nå har jeg en liten plante som blomstrer og den gamle som har blomster nederst på de gamle stammene.

   Slett