fredag 6. januar 2012

Julerose, Helleborus niger 'HGC Jacob'

HPIM6113

Det er mye vær her for tiden, vind og regn, sludd og hagl, en og annen tordenbyge også. Temperaturen ligger stort sett på plussiden om dagen, om nettene noen par kuldegrader.

Hos meg er det sparsomt med blomstring ute på denne tiden. Unntaket er denne julerosen. Den ble innkjøpt før jul og står ute i potte. Det ser ikke ut til at den lar seg påvirke av det været vi har hatt hittil i vinter. Ingen av julerosene jeg har fra før viser tegn til knopper enda. Denne nye er en 'HGC Jakob', en navnesort av Helleborus niger. Den er en av flere sorter som er utviklet og selges under merkenavnet Helleborus Gold Collection.

Bladverket har en frisk, mørk grønnfarge. Blomstene er forholdsvis store, rent hvite med gule pollenbærere. Min plante har masse knopper, så jeg håper den kommer til å blomstre lenge utover.

HPIM6116

5 kommentarer:

 1. Nydelig julerose! De er så flotte, og du er heldig som kan få den til å blomstre fremover. Mine ligger i dvale her, for her er det litt snø.

  SvarSlett
 2. Nydelig julerose! :-)Jeg kjøpte også noen før Jul. De har stått kjølig før de ble plantet ut og ser ut til å ha klart seg bra så langt :-) Vi får håpe både dine og mine overlever vinteren.
  Ha en riktig fin helg
  Hilsen Stein fra "sommerhagen."

  SvarSlett
 3. Hei:)...dette er vel vinterens soleklare favoritt...tenk den er på sitt fineste når naturen ellers er kald og lite gjestmild:)
  Håper du lykkes med julerosen...jeg har glede av min i mange år og nå får jeg masse nye frøplanter:)))

  SvarSlett
 4. Det var en lekker hvit julerose du har skaffet deg. Her har de mørk røde julerosene sprunget ut, men vi har mildvær og 6 grader i dag.

  Ønsker deg en fin helg!

  SvarSlett
 5. En nydelig julerose! Tenk hadde vi ikke hatt dem, da hadde det vært lite eller ingen blomstring på denne tiden ute! Min Helleborus niger stod med masse knupper nede i jorden sist det var snøfritt der! Jeg skal jammen titte på den i morgen =)

  SvarSlett