tirsdag 25. oktober 2011

Fantastiske høstdager

To nydelige dager har vi hatt, over 17 grader i Bergen i dag. Det har vært en smak av sommeren vi aldri fikk, med sol fra skyfri himmel. Det var deilig med en pause fra alt regnet som har vært høst. Vi benyttet anledningen til å leie container og har fått ryddet huset fra kjeller til loft. Utrolig hvor mye ting og tang man sparer på fordi man tenker at det kanskje kommer til nytte, eller man syns det er for godt å kaste. Nå er containeren stappfull og jeg er veldig glad for alt vi har fått kastet. Jeg har derfor ikke vært så mye i hagen, men noen bilder tok jeg i dag.

Det har vært så mildt hele høsten, at rosene fremdeles kommer med blomster. Varmen vi har nå, er vel ikke helt bra for avmodningen, men jeg velger å glede meg over blomstringen likevel.

HPIM6009 'Dark Lady'

Astersene blomster fremdeles. De er velsignet upåvirket av alt regnet og lyser opp i hagen. 

HPIM6003HPIM6004

Aster dumosus 'Herbstgruss vom Bresserhof

 

HPIM6007Aster dumosus

Endelig blomstrer Clematis 'Miniselik'. Denne klematisen har jeg gått og ventet på. Jeg var ikke sikker på om den ville rekke å åpne knoppene før vinteren kom. Den er ny i år og er plantet i potte. Det er en forholdsvis liten klematis, så den skal stå i potte en stund til tror jeg.

HPIM5972 HPIM5969

De to første bildene er tatt i løpet av de siste ukene. Den første knoppen åpnet seg veldig sakte, men jammen fikk jeg se den helt åpen. Det siste bildet er tatt i solskinnet i dag.

HPIM6011

Clematis 'Miniselik'

10 kommentarer:

 1. Så heldig du har vært med været i dag! 17 grader er jo bare helt utrolig så sent i oktober. Flotte bilder!

  SvarSlett
 2. Nyt varmen! Her er det heller hustrig. Brrr. Nydelig, den Miniselik.

  SvarSlett
 3. Jepp.
  Første gangs blomstring, på nye planter, er stor hageglede ;)

  SvarSlett
 4. Herlig med sommer og blomstring på denne årstiden!

  SvarSlett
 5. Kjekt med litt finvær i slutten av oktober, her har vi hatt mye vind men også sol.
  Flotte bilder av rosen i lekker farge og ikke minst Klematisen "Miniselik"

  SvarSlett
 6. Vi må nyte det fine været nå i oktober. Jeg til og med bevilget med noen timer fri i dag, deilig å pusle i høsthagen i dette været. Vakker rose og astersene er nydelige i høst.

  SvarSlett
 7. Heldige dere som har hatt det så varmt:) Nydelige bilder du viser:) Så vakker den rosen er..sukk. Kjempefin klematis, utrolig vakker farge på den. Det er en herlig følelse å få kastet ting, det renser på en måte hode på samme tid. KLem Ellen.

  SvarSlett
 8. Åhh, det høres deilig ut med 17 grader. Den rosa, dark lady var ekstremt lekker. Å rydde, kanskje ikke fullt så gøy, men veldig godt når det er gjort... flinke har dere vært :)

  SvarSlett
 9. Vakre bilder av rose, klematis og høstasters! Mine egne høstasters har såvidt starta blomstringa nå. Jeg krysser fingrene for at frost og snø venter litt med å ta turen hitover. :-)

  SvarSlett
 10. sommar, härligt, det är då gott att vi får några såna dagar också. Både din ros och clematis ser ut att sätta pris på värmen, vilken tur du hann få se den, jättefin ju :)

  SvarSlett