søndag 9. oktober 2011

Asters og Klematis 'Multiblue'

I går hadde vi en fin dag her. En hel dag med sol , helt uten regn. Klarvær på denne tiden betyr ofte lave temperaturer. Her var det nede i 2,5 grader på det laveste,  ikke nattefrost enda altså. Jeg fikk vasket endel i drivhuset, men ble ikke helt ferdig. Det står fremdeles noen tomatplanter igjen.

HPIM5960 HPIM5964

I hagen er astersen en av de som gleder med blomstring på denne tiden.  Jeg har den i blålilla og rosa nyanser. De lyser flott opp og klarer seg bra i alt regnet. Denne rosa har vært litt plaget med meldugg på bladene i år, men det har ikke gått utover blomstringen.

HPIM5958Aster dumosus, buskasters

Klematis 'Multiblue' kommer fremdeles med blomster. Den står i potte hos meg og er etterhvert blitt ganske stor selv om jeg beskjærer den om våren. Potten har stått ute hele året og denne klematisen har klart seg fint også de to siste vintrene. Det er litt vindfang i den og jeg har ikke tall på alle gangene den har veltet overende. Klematisen har ikke tatt skade av det. Det har gått verre utover naboene som for det meste er georginer i potter.

HPIM5956Klematis 'Multiblue'

13 kommentarer:

 1. Flotte asters, og nydelig 'Multiblue' Får håpe nattefrosten holder seg unna en stund enda.

  SvarSlett
 2. De er nydelige, både astersen og Multi Blue! Det er tydelig at du har en høstfin hage :)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for hyggelig hilsen på bloggen min :) Du spurte ang bobleplasten, jeg kjøper den på L.O.G, og der må man dessverre ha kjøpekort som bonde eller firma. Kanskje du kjenner noen som har det? Evt kan du jo høre på et hagesenter om de kan skaffe, de handler jo via LOG. Hvis du ikke kan skaffe den plasten kan man også bruke bobleplasten på staplers. Den er har mindre bobler og ikke fullt så god isoleringsevne, men jeg brukte den i flere år før jeg fikk tak i den andre sorten.
  Veldig hyggelig at du linket inn på tomatbloggen min også, tusen takk alltid koselig med litt hyggelig "reklame" ;) Kjempefine tomatbilder som du viste også, flotte planter og frukter.
  Asters blomstrer i hagen min også, en kjempefint høstplante som trofast blomstrer når alt annet har tatt vinterhvilen :)

  SvarSlett
 4. Ja det var kaldt i natt, men vi væknet iallefall til et fryktelig regnvær i dag.
  Nydelige asters, kjekt med noe som lyser opp enda i hagen.
  Ha en fin kveld

  SvarSlett
 5. Asters er flotte fargepletter, men i år har jeg ingen. Og klematisen var nydelig. Nå er det bare å ta seg sammen å få vasket ned en del potter og utstyr før høsten tar jerngrep. Men vi satser vel på noen fine varme dager ennå! Klem :-)

  SvarSlett
 6. Klematis er av de planter jeg gjerne skulle kunne dyrke her i syden, men mine forsøk har ikke vært vellykket. Vet ikke helt om det jorda eller klimaet som tar knekken på dem. Det vokser en vill art her, C. flammula, tror jeg den heter. Små, hvite blomster. Fin, men absolutt ikke så iøynefallende som de med store, fargesprakende blomster.

  SvarSlett
 7. Der minnet du meg på at jeg må se etter mine Asters, De blomstret ikke før jeg dro på ferie, men nå skulle de jo være i gang. Hvis det blir litt opphold, vil jeg ta meg en tur på leit mellom overvokste Georginer og Cosmos.
  Klematis i potte er kanskje en løsning. Så langt har jeg ikke fått til mine, men potte har jeg ikke prøvd.
  Et flott innlegg om tomater du har også. Skal titte nærmere på bloggen du tipser om.
  Ha en fin uke tross regn.

  SvarSlett
 8. Nydelige høstaster kjekt med noe som blomstrer i oktober. Klematisen var lekker, jeg må få meg flere i kolonihagen...

  SvarSlett
 9. Den astersen hadde jeg sans for. Du spør etter navn på Syrinhortensia i min blogg. Jeg har svart hos meg, men tar det med her også: Den er merket Hydrangea paniculata 'Early sensation'. Det er mulig den er feilmerket jeg synes ikke den ser veldig "paniculata" ut. Den blomstrer på både fjor- og årsskudd. Fargene går fra den lyse lime du ser her, via rosa til burgunder og til slutt brun. Den ble plantet sent på høsten og tålte fjorårets barfrost helt greit, så dette er nok en liten tøffing.

  SvarSlett
 10. Tror jeg må plante meg noen asters i hagen jeg også! :-D Kjempefine! Jeg kjøpte noen "inneplanter" av asters i sommer. De har overlevd sommeren og kommet med en mengde blå/lilla blomster gjentatte ganger, men jeg tviler på de kan overleve en vinter i hagen? Det er vel andre typer asters som er beregnet for det? Ha en riktig fin høstdag!

  mange hilsen Stein

  SvarSlett
 11. Takk så mye for hyggelig hilsen på bloggen min, det var fint, for sånn fant jeg bloggen din nå:) Og her var mye vakkert...deiliga farger og flotte vekster. Ser vi har noen felles interesser ja;) Her vil jeg titte innom flere ganger:)) Ha en god helg, klem fra Ingrid Andrea i Den Hemmelige Hagen

  SvarSlett