fredag 7. januar 2011

Fugler i hagen

Mildværet og regnet som kom i nyttårshelgen, hadde gjort sitt til å tine på snøen. Hovedveiene var bare  og det var akkurat blitt bra fremkommelig i vår sidevei. Men det var i går formiddag. Det begynte å snø igjen i går ettermiddag, så nå er det på 'an igjen.

I hagen er det ikke mye å se akkurat nå. Bortsett fra fuglene da. De fristes av hjemmelagede meiseboller og solsikkefrø, og kommer hver dag. Det er mest kjøttmeis og blåmeis, men også flaggspett, rødstrupe og svarttrost. Disse er innom hver dag.

Flaggspetten har jeg ikke sett i hagen tidligere år, men nå er den her stort sett hver dag. Den sitter noen minutter på fettkartongen og spiser, før den flyr igjen. På bilde nummer to er det lett å se den røde nakkeflekken som viser at det er en hann.

DSC_0797 DSC_0765 

Svarttrostene er her også hver dag. De er tunge i kroppen og strever med å holde seg lenge nok i luften til å få i seg noe mat. Ofte går de på bakken og spiser det som har falt ned. Fuglen på bildet er en hann og har gult nebb. Hunnen har brunt nebb og er også mer brunlig i fjærdrakten.

DSC_0864 

Rødstrupen er litt mer forsiktig. Den venter på tur og er redd for å snike i køen. Det tok en stund før jeg fant ut at det var to stykker som er her fast. De er litt ulike i farge og størrelse, så jeg antar at det er et par, en hann og en hunn.

DSC_0857 CSC_0850

Til slutt kjøttmeis og blåmeis. Det er de mest tallrike fuglene i hagen. De kommer ofte sammen i små flokker og ser ut til å trives i lag.

CSC_0856 CSC_0865

DSC_0853 CSC_0838

Gråspurv, grønnsisik og grønnfink har også vært innom noen ganger i vinter. Det hender også at noen skjærer forsøker seg i matfatet. Men de har ikke vært til plage for de andre fuglene.

9 kommentarer:

 1. Så skjønne fuglebilder du viser frem :) Her har vi også mye fugler i hagen. De er sultne og med deres hyggelige besøk lager dem liv i hagen nå på vinteren. God helg og tusen takk for hilsen hos meg. Klem Merethe

  SvarSlett
 2. Kjekt å se at småfuglene er der. Her er det mest skjærer. Tror katta holder de små på avstand.

  SvarSlett
 3. Så flotte fuglebilder du har tatt! Det er så koselig å fore fuglene, for de er så pene å se på. Jeg har flaggspett her jeg også. Den er veldig glad i fett ja :)

  SvarSlett
 4. Flotte fuglebilder fra din foringsplass!

  Vi har også skiftende vær med snø, regn og sol om hverandre, det må vi vel regne med når vi bor langs kysten.

  God helg til deg!

  Randune

  SvarSlett
 5. Det var da helt genialt at bruge mælkekartoner på denne måde. Ja, vi skal huske fuglene hele året! Og især i foråret, hvor de yngler, er de aller mest sultne.

  SvarSlett
 6. Mykje fint besøk! Raudstrupe har eg ikkje sett her hos oss i år, men ellers er det mykje småfugl.

  SvarSlett
 7. Imponerende flotte fulgebilder. Tipper det krever tålmodighet, hvilket jeg ikke har.

  SvarSlett
 8. SÅ mange nydelig fugler du har på brettet ditt. Jeg er sikker på at du har masse fuglesang å kose deg med utover våren også :)

  SvarSlett
 9. Så mange flotte fugler du har besøk av i hagen din, misunner deg litt den flaggspetten :-) flott fugl.

  SvarSlett