fredag 21. januar 2011

Cyclamen coum

I fjor sådde jeg Cyclamenfrø i slutten av januar. Jeg skrev om det i denne bloggposten. Cyclamen purpurascens spirte ikke, men det gjorde fire sorter Cyclamen coum. Nå har de vokst seg til og noen har begynt å blomstre.

HPIM4922 HPIM4928 På grunn av dårlig erfaring med små cyclamenknoller ute i potter om vinteren, har jeg disse i kjelleren under lysrør. Først stod de i ytterboden ved +/- 5 grader, nå er de flyttet til et rom der temperaturen ligger på ca. 14 grader. Det fikk fart på blomstringen.

HPIM4924 HPIM4934

Nå skal de få blomstre ferdig i kjelleren og så passes med vann og næring til det er tid for å sette de ut i hagen. Håper at overvintringen blir bedre når jeg gjør det på denne måten.

8 kommentarer:

 1. Så nydelige de var! Flott rosafarge. Den ene er hvit, så jeg antar det er to forskjellige! Det er så fint med de som blomstrer tidlig på våren!

  SvarSlett
 2. De var jo kjempevakre. Har prøvd med på dette selv en gang, man kan si at jeg ikke lykkes like bra som deg *ler*

  SvarSlett
 3. Så flotte de er! Jeg har ikke sådd den sorten, men den som heter hederifolium. De er jo stauder og klarer seg fint på vestlandet bl.a.
  Jeg plantet ut mine i en bratt skråning i håp om atd e kan klare seg der. Nydelig rosafarge på dine.

  SvarSlett
 4. Så gøy med alpefiolene :) Jeg så først i fjor at det er knoller. Jeg har aldri tenkt på at jeg kan så dem selv... Ikke ennå for meg. Geranium rosemoor - hvor får jeg kjøpt frø? Har du noen tips? Har bestilt noen andre blå - men denne er spesielt pen. God helg. Hanne

  SvarSlett
 5. Så flott at du kan drive fram disse selv. kjempefine ble de. Nydelig julekaktus under her også.
  God helg til deg

  SvarSlett
 6. De er så nydelige:) jeg har lyst på mange av dem i hagen, kanskje de du har der klarer seg ute i hagen? om de får et godt vinterdekke? Ha en god helg:) klem

  SvarSlett
 7. Egensådde cyclamen - hatten av for deg! Jeg visste at man kunne formere dem med stiklinger/blader, men ikke så dem. Deilig med noe som blomstrer nå!

  SvarSlett
 8. Å, så fine disse var!!!
  Dette må jeg prøve! :)

  SvarSlett