torsdag 21. oktober 2010

Som julekvelden på …

Den første snøen, alltid like overraskende. Jeg skal innrømme at når de første snøbygene kom i natt, trodde jeg ikke at det skulle legge seg. Men nå er det hvitt ute. Det som blomstret så fint i går, har fått et hvitt, vått teppe over seg. Her har det ikke vært så kaldt enda, bare rett under null i natt.

HPIM4805

Selv om det er tidlig med snø i oktober her, er det ikke helt uvanlig. Det var behørig varslet denne gangen, så jeg var heldigvis ikke helt uforberedt. I går tok jeg inn mesteparten av det som ikke liker kulde.  Noen georginer står igjen ute i en kasse inntil veggen. Men de fleste er kommet inn.

HPIM4803

Sedum’Herbstfreude  blomstret på sitt flotteste  i går ved siden av lønnen. I dag  er de tynget av snø.

HPIM4806 HPIM4808

Enda er det to asters som ikke har åpnet blomstene helt. De var begynt å vise farge og jeg hadde håpe at de skulle rekke å blomstre i år også. Men alt ble forsinket i år på grunn av den uvanlig lange snøvinteren vi hadde. Den første snøen pleier ikke ligge så lenge, så vi får håpe det er tilfelle i år også.

5 kommentarer:

 1. Her i Danmark regner og blåser det op til kuling. Det var på vippen til frost i nat,men nu er der nogen plusgrader igen..:-)
  Det er alt for tidligt med snø, det gidder vi altså ikke.
  Det ser jo kønt ud, men hvor er det synd for planter der blomstrer endnu.
  Jeg håber at det tør hurtig, så dere kan få lidt lengere høst. Ihvertfald Oktober ud..:-)

  God weekend fra Lisbeth

  SvarSlett
 2. Ja, den første snøen kommer alltid overaskende. Men at Bergen skulle få snø før her som jeg bor var også uventet. Men det kom snø her nå i kveld, så nå er det hvitt her også. Så nå er vinteren rett rundt hjørnet dessverre.

  SvarSlett
 3. Og jeg fikk nesten satt alle løkene før dette hvite dalte ned !!! Men de siste setter jeg til uken, da er det meldt mildere igjen !!

  SvarSlett
 4. Hei Mariann. Takk for hyggelig innlegg i min blogg. Ja, jeg er veldig fornøyd med kompostkvernen. I lilkhet med deg var jeg ikke fornøyd med min tidligere kompostkvern, så når jeg bestemte meg for å kjøpe en ny sjekket jeg alle "best i test" sidene jeg kunne komme over og da var det denne som kom best ut: Viking GE 150: http://www.stihl.no/isapi/default.asp?contenturl=/aktionen/best_i_test/2008.htm
  Her er litt tekniske data:
  Tekniske data
  Nominell effekt 2500 W
  Motor 230 V~
  Grentykkelse 35 mm
  Vekt 24 kg
  Arbetsvarvtal (vid kniven) 2800 v/min
  Maskinhøyde 116 cm
  Ljudeffektnivå Lwa 103 dB (A)

  Helt enig med deg. Snøen kommer alt for tidlig! Og jeg som hadde kjøpt inn nesten 50 planter på 70% salg.. :-( Jeg får plante dem i potter og sette dem i drivhuset over vinteren ;-)
  Ha en fin dag til tross for snøen. Den forsvinner nok like fort som den kom!

  SvarSlett
 5. Nydelige snøbilder, hver årstid har sin sjarm, selv om jeg absolutt er et vår og sommermenneske ;))

  SvarSlett