fredag 1. oktober 2010

Høstblomstring

Her veksler det mellom en uke regn og en uke sol. Forrige uke striregnet det, mens denne uken har vi hatt nydelig høstvær og sol, . Litt kaldt om natten er det. Har sett litt rim på bakken om morgenen og vet at noen har måttet skrape is av bilene, men vi har stort sett unngått skader av nattefrost. Kun et par dahliablomster ser litt medtatt ut, ellers har det meste klart seg. Noe er på høyden av blomstringen først nå. Det merkes at alt har vært litt seint i år. Alle bildene er tatt i dag.

 HPIM4742Gentiana sino-ornata

Høstormedruen har begynt å blomstre denne uken og det er en måned seinere enn i fjor.HPIM4746Actaea simplex 'Brunette', (syn. Cimicifuga ramosa)

HPIM4740 HPIM4741

Clematis Piilu frøs helt til bakken i vinter, så derfor ble det ingen doble blomster i år. Men den har blomstret rikelig siden tidlig i sommer. Astrid Lindgren ble også satt litt tilbake etter vinteren, men har blomstret trofast når den først kom igang.

HPIM4739Dahliaene blomstrer også bra enda. Her representert ved Dahlia 'Oriental Dream'.

6 kommentarer:

 1. SÅ flott blomstring:) Dahliaen var nyyydelig, jeg liker så godt den sorten der. Kan ligne litt men min er nok litt mer hvitt i. Mye her har også blomstret senere enn vanlig i år, så jeg håper på en ny og bedre sommer til neste år. At den blir ny er jo sikkert, men bedre... Ja jeg håper iallefall:)) Ha en god helg:) klem

  SvarSlett
 2. Høstormdruer ja, der sier du noe. Jeg har noen glemt vekk i en krok, skal jammen titte etter knopper på de..
  Samme været her, har hatt ørrrlite frost, nok til rim på gress, men både erteblomster og georginer fortsetter videre :)

  SvarSlett
 3. Så mange nydelige gentiana du har! Mine høstormedruer er også omtrent en måned senere i blomst i år enn i fjor. Det skyldes den dårlige augustmåneden som var her i hvertfall med bare regn. De er jo så vakre at det er synd de ikke rekker å blomstre før.

  SvarSlett
 4. Kinasøte er flott og en knall fin høstblomst.
  Du har fortsatt mye fint i hagen, selv om vi skriver oktober.
  Ønsker deg en fortsatt flott høst, Mariann.

  SvarSlett
 5. Wow, du har jo masse flott blomstring ennå, så nydelig. Ha en fortsatt flott helg videre :))

  SvarSlett
 6. Skulle önska jag hann se min kinasöte i blomst också, den har alltid lukket sig när jag är ute. Piiluu är den fyllt alltså, det har jag aldrig upplevd, antagligen för den fryser ner jämt. Ser fint ut hos dig, ormdrue är ju bara så imponerande :)

  SvarSlett