onsdag 9. september 2009

Bevare meg vel for et vær og noen bilder fra hagen

Den som trodde på indian summer, må vist tro om igjen eller smøre seg med tålmodighet og ikke miste håpet. Her har det regnet og blåst siden tidlig i går formiddag. Det eneste som har blitt gjort ute er å løpe etter potter, bosspann og andre løse eiendeler og å vurdere om de veltede blomsterpottene bare skal få ligge til dette er over, eller om det er vits i å sette de opp igjen nå. Pottene trenger iallefall ikke vannes siden regnet kommer både loddrett og vannrett, det er da alltid noe.

Trass i mye regn og rusk både i juli og august er det noe som blomstrer, eller kanskje jeg heller skal si blomstret. Det blir spennende å se hvordan det ser ut når ruskeværet er over.

Her er noe av det som har blomstret trofast i bedet ved inngangspartiet.

Syrinhortensiaen har blomstret en god stund allerede. Planten er to år og selve busken er ikke så stor. Jeg klipper den godt ned om våren og det er kanskje derfor blomstene er så store.

HPIM3069Hydrangea paniculata 'Grandiflora'

Så kommer en lettstelt og frisk rose som blomstrer trofast sammen med hvitrosa fløyelstjæreblomst.

HPIM2770Astrid Lindgren og Lychnis coronaria

Den vanlige fløyelstjæreblomsten foran en mørkbladet blærespirea. Den har blomstret flittig helt til nå. Må huske å samle frø av den.

HPIM2968Lychnis coronaria og Physocarpus opulifolius 'Diablo'

Denne geraniumen har blomstret trofast i hele sommer. Blomsten er rosa, men lysner nesten mot hvitt etter hvert som den eldes. Trenger litt klipping ellers klarer den seg selv.

HPIM2975 Frøplante av Geranium x oxonianum 'Walters Gift'

1 kommentar:

  1. Ja, været er begredelig men det ser da ut til at du fortsatt har litt av hvert flott som blomstrer ennå likevel :)

    SvarSlett