lørdag 19. september 2009

Vente ,vente, vente …..og endelig kom resultatet

Det begynte i fjor vår. Da sådde jeg noen frø av Brugmansia, engletrompet. Det skulle være en kryssning mellom en hvit og en rosa plante. Noen spirte og de ble stelt godt med i fjor sommer, men ingen blomstring. Når høsten kom ble de satt inn i drivhuset og med litt sporadisk tilsyn i vinter var det to planter som viste vilje til liv i vår. De ble pottet om og fikk stå i drivhuset til det var trygt for nattefrost. Siden har jeg gått og ventet og ventet på den berømmelige y-en som må dannes før de kommer med knopper. De har fått gjødsel, men ville bare ha mer, mer,mer. Nå på slutten brukte jeg samme gjødselmengde på dem som på agurkene i drivhuset. Ikke så jeg noen y, men plutselig for en måned siden skjedde det noe. Knopper. Nesten hver dag har jeg sett på dem og det har gått tregt. Vi fikk kuling og regn for noen uker siden og jeg var redd stammene skulle knekke før jeg fikk sett fargen på blomstene, så da måtte sette dem inn igjen i drivhuset en stund.

                                                                       Men så endelig begynte det å skje noe.                                                                   HPIM3192 HPIM3189

 HPIM3191Den første ble altså rosa og nå venter jeg på den andre. Tror helst at den blir rosa også, men det får jeg forhåpentligvis vite i løpet av helgen.

3 kommentarer:

 1. Den som venter på noe godt, og så videre....
  Den er lekker!

  SvarSlett
 2. Så spennende å gå slik og vente. Vi får vel se bilde av den andre også, om den har en annen farge.

  SvarSlett
 3. Jeg venter fremdeles, for den andre blomsten er ikke helt åpen enda. Men jeg tror at jeg har tatt feil med tanke på fargen. Skal legge ut bilde når den er utsprunget.

  SvarSlett