fredag 24. mai 2013

Litt vårblomstring

Her er det sol og nordavind. Da blir det ikke så varmt, tror det var oppe i 16 grader på det meste i dag. Til min forskrekkelse var det ikke mer enn tre grader på det laveste i natt.

P1010077Sanguinaria canadensis f. multiplex, fylt kanadablodurt

Den fylte blodurten har det ikke så travelt med å forøke seg her hos meg. I år så det ut til at det bare skulle bli en blomst, men så dukket det opp en til. Jeg rakk akkurat å ta bilde av den før den blomstret av.

P1010070Anemone nemorosa 'Robinsoniana'

Nå er det tid for hvitveis. Jeg har hatt problemer med å få blåveisen til å overleve i hagen, men hvitveisen vokser og trives. Den fylte hvite, 'Vestal', har blitt en fin tue i løpet av noen få år.

P1010071Anemone nemorosa 'Vestal'

P1010074Narcissus 'Flower Record'

Narcissene stod på sitt fineste her rundt 17, mai. Det er flere uker seinere enn normalt. Enda blomstrer noen av de seine typene. Jeg ser knopper i pinseliljene, men det går nok en stund til de blomstrer enda.

P1010078Primula denticulata alba og Frittilaria meleagris

De hvite kuleprimulaene, Primula denticulata alba, blomstrer nå sammen med ruteliljene, Frittilaria meleagris. Jeg har heldigvis ikke sett liljebiller her enda i år.

18 kommentarer:

 1. Ja, det var fint i dag, like greit med litt kjølig vind når ein skal jobbe ute syns eg, så blir det ikke for varmt. Vestal er nydelig, eg klarte å rote min vekk under flytting av planter frå eit bed til eit anna. Når dei er visna ned er det ikkje lett å finne igjen rota! Kanskje den dukkar opp igjen ein eller annan stad.

  SvarSlett
 2. Flott blomstring hos deg,men så kaldt da. Vi har vel litt varme tilgode til senere da. Vi avslutter turen vår denne uken, og oppholder oss i New York akkurat nå. Reiser hjem på søndag.
  Klem

  SvarSlett
 3. Vi ligger nok ganske likt ann i løypen : ) Flott kuleprimula! Selv om alt er seint ute i år så eksploderte det etter pinsehelgen. Bang! Nå er det så mye som blomstrer at jeg ikke får tid til noe annet enn å nyte : ) Ha en deilig helg i hagen! 15 C og sol er jo perfekt for hagejobbing?!

  SvarSlett
 4. Nydelige hvitveis :) Kan den være herdig her hos meg mon tro? H-6. Kjøpte blåveis i fjor, vanlig, den er død i år. Blodrot har jeg ikke prøvd, men vakker var den helt klart.
  Ha ei nydelig helg.

  SvarSlett
 5. Nydelig blodurt. Var veldig kalt her også i natt, men heldigvis ikke kuldegrader. :) God hagehelg.

  SvarSlett
 6. Så mange fine vårblomster hos deg! Veldig fin den tua med 'Vestal'!

  Ha en fin helg! Håper det ikke blir så kaldt de kommende netter.

  SvarSlett
 7. Nydelige vårblomster! Jeg liker så godt blodurten - og så at den er ganske dyr i innkjøp (så annonse hos Hageglede), kanskje den kan sås?

  SvarSlett
 8. Så flotte blomster du har i hagen din.
  Jeg bar inn de mest sårbare blomstene natt til fredag, men nå er jeg lei av og bære tunge potter, så fremover får det bare stå til.
  God helg.

  SvarSlett
 9. Flotte vårblomster du har! 'Vestal' var vakker i sånne store mengder. Ja, det var kjølig i går natt her også med bare 1,2 grader. Jeg fikk sjokk når jeg så det, men det gikk bra med plantene likevel. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 10. Så mange vakre vårblomster du har, den fylte Blodurten var vakker. Fylte Hvitveis har jeg ikke sett før, de var fine.

  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 11. Nydelige blomster, Mariann! Ønsker god helg!

  SvarSlett
 12. Så fin blomstring. Den fylte blodurten er helt fantastisk :)

  SvarSlett
 13. Nydelig blomstring!
  God helg den første i Juni.

  SvarSlett
 14. Vakre bilder, både her og i forrige innlegg Mariann

  SvarSlett
 15. Så nydelige blomsterbilder! For et herlig "teppe" av fylt hvitveis!

  SvarSlett
 16. Flotte bilder av de nydelige blomstene dine:)
  God helg!

  SvarSlett