fredag 3. mai 2013

Hippeastrum 'Charisma' blomstrer inne, mens det snør ute

I dag er det skikkelig innevær her. Det snødde i morgentimene. Noe som selvfølgelig skapte problemer i trafikken, siden mange har lagt om til sommerdekk. Busser stod fast på Bønestoppen, kaos over Fanafjellet, og E 39 stengt over Vallaheiane. Det er sånt som skjer ved plutselig snøfall, men sjelden i mai. Jeg stemmer i “Kom mai du skjønne milde”, men innser at jeg må vente til neste uke før det blir bedre temperaturer her.

Hippeastrum 'Charisma'

P1000930Hippeastrum ' Charisma'

Da passer det godt å vise en inneplante i dag. Hippeastrum er en løkplante. Den blir ofte kalt Amaryllis eller Ridderstjerne på norsk. Denne har jeg faktisk sådd fra frø. Jeg fikk frø våren 2010, og de ble sådd på forsommeren. Noen av frøene ble sådd i jord på vanlig måte, ingen av de spirte. De resterende frøene ble sådd  ved hjelp av flytemetoden. Det er samme metode som jeg hadde sånn lykke med, når jeg fikk spiring på Agapanthusfrø i fjor. Jeg har skrevet om det her.

P1000926P1000936

Jeg fikk spiring på tre av frøene. De ble pottet opp har siden stått litt bortgjemt i vinduskarmen. Jeg har holdt de i vekst hele tiden. Plutselig oppdaget jeg for noen uker siden at det kom en knopp på den ene. Jeg ventet i spenning på at stilken vokste og blomsten åpnet seg. Kjekt å kunne glede seg over blomstring inne, når det er så kaldt og ruskete ute.

13 kommentarer:

 1. Du verden for en flott plante!
  Surt og kaldt her også,men det må vel bli bedre!Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Oi, og så fra frø da gitt! Jammen er du tålmodig! Men vakker ble den, så spesielt at den er lysere nederst. Flotte tegninger, det blir vel en favoritt?

  Håper snøsmelt gikk kjapt, og at du snart kan nyte våren utendørs! :-)

  SvarSlett
 3. Jammen godt vi har noe å glede oss over inne! Lekkert! I dag var det et lite sjokk å trekke fra gardinene.. Heldigvis så har det smeltet vekk! Men varmt er det slettes ikke. Neste uke sier du? God helg!

  SvarSlett
 4. For noen flotte bilder du har tatt her. Det første der er jo bare så flott. det samme er planten. Har lest om flytesåingen din nå. Du er jo reine hageproffen du. Klokka er bare 11.30 her nå. Er i New Orleans og skal snart avsted på kokkekurs, Vi skal lære å lage Cajun mat.Artig.
  Klem

  SvarSlett
 5. Nå er det jul igjen?
  Charisma er nydelig!

  SvarSlett
 6. Så flott blomst! Takk for at du minnet meg på den geniale så metoden igjen. Jeg har noen agapanthusfrø liggende. Ha en fin helg med bedre vær enn i dag :-)

  SvarSlett
 7. Hippen "Charisma" lever opp til sitt navn, den var karismatisk og tenk at du har fått den til fra frø.

  Håper været har bedret seg hos deg, her er det vind, regn og 5 grader ikke hagevær.

  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 8. Nydelig! God kompensasjon for kaldt utevær, det der!

  SvarSlett
 9. Så fin den var!
  Imponerende at du har tatt den frem fra frø!
  Nå må det vel bli godvær snart.
  Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 10. Så¨fantastisk...og at du har fått den fra frø er jo imponerende!
  Nydelig farge...og hyggelig å kunne ha slike flotte blomster inne..når våren lar vente på seg:)
  God helg:))

  SvarSlett
 11. Så artig at du har fått så fine blomster fra frøene! Ja, får stadig værnytt fra mine foreldre i Bergen. De var i lettere snøsjokk i helgen. Men..ingenting er som våren i Bergen når den setter godsiden til:)Heldigvis!

  SvarSlett
 12. Frøsådd, det må være ekstra gøy. Bestandig like trist med snø...

  SvarSlett
 13. Utrolig lekre bilder....lenge siden jeg har hatt Hippeastrum nå

  SvarSlett