mandag 10. september 2012

Septemberblomstring

Dette har vært en våt og vindfull september så langt. I går ble det etterhvert en flott dag, opplett og temperatur på nesten 20 grader. Solen beæret oss med sitt nærvær en stund, så da får det våge seg om det blåste en del. Det var deilig med en pause fra regnet. I dag er det grått og vått igjen.

DSC_0200Hydrangea serrata, hortensia serrata

Jeg holder på å plante i et nytt bed som bare delvis er ferdig opparbeidet, men jeg klarer ikke vente med å begynne å plante. Holdt på litt her i går. Tenkte jeg skulle ta noen nye bilder idag og da poppet blitzen på kameraet opp. Det var altså ikke veldig lyst midt på formiddagen.

 DSC_0193Geranium 'Crystal Lake', Heuchera 'Obsidian' og i bakgrunnen den navnløse hortensiaen

Endelig begynner Hortensia paniculata Grandiflora å blomstre. Den er sein i år. Blomstene er langt fra fullt utsprunget.

DSC_0192Hortensia paniculata 'Grandiflora'

Nå begynner det å minke på liljeblomstring her. Men disse to blomstrer fremdeles. Den første Lilium 'Black Beauty' er nokså upåvirket av vær og vind. Den pleier dessuten å blomstre lenge.

DSC_0190 DSC_0183

DSC_0207Lilium 'Montreal'

12 kommentarer:

 1. Ja det er et dårlig tegn når blitsen går på om dagen. Ute... Fantastisk rik blomstring på Lilium 'Black Beauty' hos deg! jeg tror jeg må kjøpe noen flere sånn at jeg får samme flotte effekten :) Nå blir det vel kalosjevær så langt øyet kan se? Vi får rense frø og bestille løk?! Det er jo klassiske inneaktiviteter :)

  SvarSlett
 2. Alltid gøy å plante i nye bed!..flott blomstring på liljene dine:)
  Ha en fin uke videre:))

  SvarSlett
 3. Nydelige liljer! Det er nesten rart at din syrinhortensia er så sen i blomstringen. Jeg trodde det var mildere klima hos deg :-)

  SvarSlett
 4. Så flotte bilder! Min Black Beauty har ikkje opna seg enno, som alt anna her oppe i "høyden" er den fryktelig treg. Eg begynner å tvile på det blir blomstring på syrinhortensiaen i det heile tatt. Etter fem år blir eg enno overraska over kor seint ting er her på 170 moh i forhold til nede i byen, eller dalen for den saks skyld.

  SvarSlett
 5. Likte godt sammenplantingen med Alunrot og storkenebb. lekkert!

  SvarSlett
 6. Skjønne bilde av vakre blomar. Grått "blitzver" her også.

  SvarSlett
 7. Skjønne liljer, men guuuud, den geraniumen var utrolig lekker :)) Og jeg har den ikke..... Da ble det enda ei måhaplante på lista.
  Ha en finfin tirsdag.

  SvarSlett
 8. Vakre bilder av vakre blomster! Anne

  SvarSlett
 9. Flott Hortensiabusk som blomstrer hos deg og mange vakre Liljer.

  Her regner og blåser det også og er ikke hagevær.

  SvarSlett
 10. Fine bilder av vakre blomster! Liljene var spesielt flotte!

  SvarSlett
 11. Flotte blomster i Septemberhagen din....og vakkre bilde :)

  SvarSlett
 12. Wonderful flowers, such photographs are enrapturing. I am greeting

  SvarSlett