fredag 21. september 2012

Fremdeles løkblomstring og solen skinner

Endelig! I dag skinner sol en fra skyfri himmel og meldingene for helgen er strålende. Jeg hører ikke til dem som liker jobbe i hagen når det regner vannrett og jorden kleber seg til redskap og klær. Så planene for helgen er klare. Planter skal flyttes,  stauder som står på vent i potter skal plantes ut, og løker skal settes.

Fremdeles er det løkblomstring i hagen, men dette er de siste løkblomstene hos meg i år. Jeg kjøpte fire Crinumløker på hagemessen for endel år  side. To skulle være hvite og to rosa. Foreløpig er det tre av løkene som har blomstret. Alle er rosa.

DSC_0243Crinum x powellii

Nå er det på slutten av liljeblomstringen også, men to blomstrer fremdeles. Den hvite liljen ble plantet i potte og har overvintret ute i potten i flere år. Det har gått bra, men nå skal også den få en plass i jorden.

DSC_0262 Lilium 'Siberia'

Denne siste er en av de navnløse liljene jeg har. Den har kommet inn i hagen under falskt flagg, det vil si at den var feilmerket. Liljen er fin og jeg liker den, men det var ikke den jeg skulle ha. Jeg skulle gjerne ha visst hva den heter, men det finnes så uendelig mange rosa liljer at det blir nesten umulig å identifisere den.

DSC_0263Lilium ' ? ' , navnløs lilje

14 kommentarer:

 1. Den är vacker, din rosa crinum. Tyvärr alltför vanligt med felmärkningar.

  Trevlig helg!
  /Ruben

  SvarSlett
 2. Jeg synes liljen din kan ligne på 'Tom Pouce'. Du får google den og sammenligne. Noen av de har mere gult enn din, men det kan være den samme likevel. Så bra at du får litt finvær. God helg!

  SvarSlett
 3. Nydelige liljer! Ha en riktig fin solfylt helg!

  SvarSlett
 4. Nydelig den hvite liljen, og crinum var jo virkelig yndig.
  Krysser fingrene for at det blir fint plantevær for deg. Mannen er på din side av fjellet denne helgen og ønsker seg nok veldig godt vær han og.

  - god helg!

  SvarSlett
 5. Det var noen lekre løker Crinum og flotte Liljer som fortsatt blomstrer hos deg.

  Her er det også sol og hagevær, vi fårhåpe det varer.

  God helg til deg!

  SvarSlett
 6. Nydelige alle sammen!!!! Deilig med blomstring som heng litt igjen...
  Ha ein god kveld.

  SvarSlett
 7. Heisan. Ja, det er om å gjera å koma seg ut når dei små solgløtta er der. Men helga har no vore fantastisk flott. Håper det varer.... Crinum var ei flott plante og liljer gjer seg alltid. Har også nokre liljer som skal flyttast frå potte og ut i bed. Håper du får nyta søndagen ute i det fine været !! Ha det godt. Tullik på Rauneknappen.

  SvarSlett
 8. Sukk, den hvite liljen er helt bedårende. Håper godværet fortsetter.
  Finfin mandag til deg.

  SvarSlett
 9. Det er så mange fine blogger rundt omkring, en
  av dem er din...Se bare på disse bildene dine
  da, nydelig!

  SvarSlett
 10. Så fine liljer og løkblomster som står ennå hos deg ,ja dette er belønningen for for at en liker å bli litt møkkete på fingrene.

  Nydelige bilder , ha en fin dag .
  Maritklem.

  SvarSlett
 11. Wonderful colours, beautiful flowers. I am greeting

  SvarSlett
 12. Crinum er blitt en løkfavoritt hos meg,
  og jeg prøver med et navneforslag på den rosa lilja jeg også......"Vivaldi".

  SvarSlett
 13. Hej!
  Jag har sett, att olika leverantörer av scabiosan slarvar lite med namngivningen. Den jag köpte fröer av heter Scabiosa caucasica 'Fama Deep Blue'. Jag fick intrycket, att 'Fama' var artnamnet, men så var det inte. Vad säger du, har Scabiosa caucasica stadigare stjälkar än Scabiosa atropurpurea? Och, blommar den först nu hos dig? Det var ju lite väl sent för mina breddgrader. Stockholm.
  Har du visat din Scabiosa på bloggen?
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlett
 14. Hei:)
  Så fine disse crinum var!..og det er så godt at noe blomstrer utover ennå..vi trenger det i høstmørke:)
  Takk for hyggelig besøk hos meg:))

  SvarSlett