onsdag 21. september 2011

Mer septemberblomstring

Det er regnbyger i dag også, men med opphold imellom. Faktisk fikk vi et glimt av solen for en liten stund siden. Godt at det går an å bevege seg ute, uten å bli gjennomvåt. Fikk tatt litt bilder av noe av det som fremdeles blomstrer her.

HPIM5847Fuchsia boliviana

Fuchsia boliviana er en fuchsiaart. Dette er altså ikke en kryssning (hybrid) og blomstene på denne ligner kanskje ikke på det vi vanligvis forbinder med fuchsiablomster. Dette er en forholdsvis storvokst plante med lange, rørformede blomster i klaser. Denne begynte ikke å blomstre før utpå ettersommeren hos meg. 

HPIM5874 Fragaria vesca 'Rügen'

Det er fremdeles modne bær å finne hos månedsjordbær. De starter å blomstre tidlig og kommer med bær hele sommeren, og så å si hele høsten. Desverre har det vært så vått at det ikke har fristet å gå ut å plukke, så mye har råtnet nå i det siste. Jeg har en hvit sort av disse også. Det er artig med hvite månedsjordbær, og de smaker minst like godt som de røde.

HPIM5859 Echinacea purpurea, Purpursolhatt/Rød solhatt

Endelig begnte solhatten å blomstre. Jeg hadde flere planter, men nå er det visst bare denne ene igjen. Sneglene er veldig glad i den med det samme den kommer opp om våren , så da må jeg passe litt på. Dette er en av plantene som ikke tar særlig skade av regn.

HPIM5862 Phlox paniculata, Høstfloks

Fremdeles er det blomstring på høstfloksen. Jeg syns den har blomstret lenge i år. Denne rosa sprer seg litt vel mye og skal fjernes til våren.

HPIM5869 Phlox paniculata, Høstfloks

Enda en rosa høstfloks. Denne sprer seg ikke så mye som den første. Den skal få bli og flyttes til en bedre plass til våren.

11 kommentarer:

 1. Mye fint som blomstrer hos deg i september. Den Fukchiaen var lekker og kjekt med månedsjordbær.

  Jeg rekker ikke å fotografere mellom regnbygene, det regner stort sett hele tiden og hage frister ikke...

  SvarSlett
 2. Så fine bilder av vakker blomstring hos deg! Spesiell men flott fuksia, en slik har jeg aldri sett før. Phloxen din var utrolig frodig og nydelig! Ser ut som sommer på bildene dine:) håper vi får fint vær snart. Klem Ellen.

  SvarSlett
 3. De fuchsiaene der er veldig spesielle. Den var kjempefin! Jeg hadde en gang en som lignet, men den var orange. Høstfloks er og blir en kjær høstplante.

  SvarSlett
 4. Phlox är en tröst om hösten. Jag har också två 'gamla' som sprider sig men en röd ny som inte vill blomstra, kan inte säga den blir större heller.. Solhatt är otrolig vacker :)

  SvarSlett
 5. Det blomstrer hos deg fremdeles ser jeg!Ikke mye igjen her nei!Artig fuchsia!

  SvarSlett
 6. Vakre, alle sammen. Skulle ønske jeg hadde fått til Fuchsia boliviana... Hadde to, men begge knela i vår tørre, hete sommer.
  God helg!

  SvarSlett
 7. Vad läckra dina månedsjordbær ser ut!!! Väldigt bra att kunna skörda dem så här sent på året! Blir det grädde till?

  Trevlig helg!
  /Ruben

  SvarSlett
 8. Jeg har ikke Phlox, men nå står på min liste. Den hører med i en sånn hage vi har. Her er det plass til at det kan breie seg.
  Fuchsia har jeg ikke hatt tid til enda (vinterlagringen), men etterhvert regner jeg med at jeg skal klare det. Den du viste har jeg aldri sett før. I dag er det godt vær her - så jeg må klippe plenen.

  SvarSlett
 9. Godt å sjå at det fortsatt blomstrer rundt omkring, og Phlox må jeg huske å skaffe meg til neste år. Her har vi ryddet inn hagemøbler og annet sommerutstyr i dag. Dessuten har jeg fått inn alle pelargoniene mine, godt å ha det unnagjort for vi har allerede hatt to netter med temp under 0 grader....

  Ha ei fortsatt god helg

  SvarSlett
 10. Så fint med blomstring enda da! Jeg har gitt opp hagen for i år.. alt har bare råtnet og regnet bort. Tenker jeg skulle ryddet i hagen for vinteren nå, men.. får ta det til helga kanskje ;)

  SvarSlett
 11. Flotte bilder av frodig septemberblomstring!

  SvarSlett