lørdag 10. september 2011

Septemberblomstring

September har hittil vært regn, regn og atter regn. Ikke før er Irene forbi, før restene av Katia skal skylle inn over oss i begynnelse av neste uke. Noen timer opplett fikk vi i dag formiddag, men nå regner det igjen. Hagen får styre seg selv og det meste ser litt vasstrukkent ut. Heldigvis er det noen som har vist seg å tåle regnet godt.

HPIM5811Lilium 'Black Beauty'

Black Beauty begynte å blomstre i august. Den blomstrer fint fremdeles og har tålt både regn og vind godt. Det er nok fordi denne liljen har ganske stive stilker, også blomstene er litt stive og tykke på denne.

HPIM5812 Navnløs lilje

Dette er den siste liljen som begynte å blomstre hos meg. Den var feilmerket og er derfor en av de navnløse liljene mine.

HPIM5824 Sedum 'Herbstfreude' og Hortensia paniculata 'Grandiflora'

Syrinhostensiaen har store blomster som blir ytterligere tynget ned av regnet. Dermed får den selskap av Sedumen som har begynt å blomstre nå.

HPIM5819Oxalis crassipes 'Rosea'

Denne Oxalisen er et nytt bekjentskap i år. Jeg var så heldig å få noen knoller av denne i midten på juli. Siden knollene ble plantet så seint, har den nettopp startet å blomstre nå. Jeg har også en plante som står inne i vinduskarmen. Den er mye mer slengete i veksten, men har blomstret uavbrutt siden jeg fikke den.

HPIM5821 Oxalis crassipes 'Rosea'

14 kommentarer:

 1. Nydelig sensommerblomstring! Kjempefin Oxalis. Jeg gleder meg til liljer neste år, nå er de i bestilling... Har nesten gitt opp hagingen, men har luket og klippet vissent noen timer i oppholdsværet idag. Ha en fin kveld :-)

  SvarSlett
 2. For en stor og blomstervillig lilje, den var virkelig vakker! Mye fin blomstring hos deg:) Kjekt å ha blomster som tåler endel regn. Kjempefin den Oxalisen, herlig vårlig grønnfarge på den og søte blomster:) Ønsker deg en god kveld. Klem Ellen

  SvarSlett
 3. 'Black Beauty' er lekker, og Oxalisen var også fin. Jeg tror jeg aner en ny dille der. ;)
  Ha en fin helg. :)

  SvarSlett
 4. Din oxalis ger mig hemlängtan, såna har mamma alltid i fönstret på glasverandan, helt underbara, små söta blomster :)

  SvarSlett
 5. Begge liljene du viser oss er helt nydelige. Og Black Beauty må jeg få tak i, for planter som tåler regn må det satses på. Regnet vil jo ikke stoppe! Ha en fin søndag tross vær.

  SvarSlett
 6. Den navnløse liljen tror jeg heter 'Siberia'. Den er nydelig, men det er også 'Black Beauty'
  Trist med alt regnet ja, og det virker som det ikke er noe ende på det. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 7. Masse nydelig hos deg. Hos meg har det meste regnet vekk, og jeg har trukket innendørs ;)

  SvarSlett
 8. Så nydelige liljer som blomstrer hos deg nå, de var begge like lekre. Kjekt at de står oppreist selv om det regner. Regne gjør det her også, det er bare så det detter ned med vann fra oven.

  SvarSlett
 9. Hei igjen. Takk for kommentar på bloggen min. Da er det oppklart; jeg er den lykkelige eier av Blue Angel. Mye mer spennende enn The President.
  Ha en god dag :)

  SvarSlett
 10. nydelig oxalis! veldig pen kombo med det lysegrønne bladverket og den rosa blomsten.

  SvarSlett
 11. Tusen takk for kommentar på bloggen min! Ja, nå må vi da snart få noen varme solfylte septemberdager så jorda får tørka litt ut. Det er jo myr overalt. Vi skulle satsa på myrplanter... Men liljene dine og oxalisen var flotte tross været! Snille planter!

  SvarSlett
 12. Hyggelig at du stakk innom hos meg:)
  Åååå,så mange flotte blomster du har i hagen.
  Ha det fint!

  SvarSlett
 13. Så fin haustbløming det er hos deg trass i regnet :)

  SvarSlett
 14. Hei og takk for hyggelig hilsen hos meg! Her var det mange vakre blomster, gøy å se at du har hatt god erfaring med rosen Bonica - den kjøpte jeg på plantesalg i dag:-)

  SvarSlett