tirsdag 7. juni 2011

Tilbake fra en uke på Kreta

HPIM5374

Vi var heldig med været den uken vi var der. Like før vi kom hadde det vært både regn og torden. Mens vi hadde to dager med disig og halvskyet vær, ellers sol. Temperaturene lå på ca. 24 – 28 om dagen. Litt kjøligere om kvelden og natten. Deilig å bade både i bassenget og havet. Det var nesten vindstille og lite bølger. Har tidligere opplevd mye bølger midt på sommeren og da går det ofte ikke an å bade i sjøen, rødt flagg.

HPIM5323HPIM5335

Denne gangen bodde vi like utenfor Rethymnon, på et koselig leilighetshotell som heter Acti Hara. Hotellet lå helt ved stranden og hadde også et flott bassengområde. Vi leide bil og kjørte blandt annet inn til Rethymnon og spiste en kveld. Det var en koselig by, med en gammel borg og en flott strandpromenade. Men jeg var glad for at vi bodde litt utenfor selve byen, ca. 10 min med bil. Her var det mye roligere, men allikevel nok butikker og restauranter for oss.

HPIM5332HPIM5371

En dag kjørte vi over til østkysten av Kreta og tok båt ut til Spinalonga, en liten øy som ble brukt som leprakoloni. Jeg tror jeg må lage et eget innlegg med bilder herfra senere.

HPIM5325

Alle bildene er tatt på Spinalonga, Bortsett fra det første som er tatt i Plaka.

  HPIM5322HPIM5369

Det siste bildet er av en nydelig pasjonsblomst, Passiflora. Jeg klarte bare å ta bilde av knupper, men det var utsprungne blomster høyere oppe. Blomstene var i en nydelig rosatone. Jeg hadde veldig lyst å ta en stikling av denne, men klarte å styre meg. Det stod oppslag flere steder der folk ble bedt om ikke å plukke blomster på øya. Det er klart at det fort hadde blitt ribbet for blomster hvis alle skulle plukke noe med seg. Så den nydelige Passifloraen må forbli et vakkert ferieminne.

Ved hotellet vokste en lang kaprifolhekk. Det duftet over hele området om kvelden. Den ble klippet mens vi var der, så det ble rikelig stiklingsmateriale av det. Jeg tok med noen hjem og er spent på om de vil slå rot.

4 kommentarer:

 1. Høres ut som du har hatt en deilig ferie. Så flott å se bildene av de spennende blomstene.

  SvarSlett
 2. Ja, det hørtes deilig ut. Artige kaktus! Tenk å ha sånne i hagen :-)
  Jeg har en passiflora på trappa som jeg kjøpte på gartneriet her. Den har en rosa/vinrød aktig farge. Det har kommet endel nye farger og sorter av de i de senere årene

  SvarSlett
 3. Høres herlig ut! Det er gøy å prøve å få til frø/stiklinger en får med seg! Håper du får dem til!

  SvarSlett
 4. Høres herlig ut, gleder meg til mer fra spinalonga:) Har du lest boken Øya? Den er vel derfra, nydelig bok, som anbefales:) Takk for hilsen hos meg:) Alltid hyggelig med besøk:) Klem

  SvarSlett