fredag 27. mai 2011

En dags pause

Endelig en dag uten regn. Det har jo regnet og blåst noe fryktelig i det siste. Kaldt har det også vært. Jeg har fyrt i ovnen flere dager. Så det var deilig når solenvar framme en stund på formiddagen i dag. Jeg måtte kaste jakken til slutt. Det var deilig å holde på ute. Fikk fjernet en hel masse løvetann, godt å få de vekk før de frør seg. Hvor kommer de fra alle sammen? Mannen fikk klippet plenen, så nå ser det bra ut.

Men allerede nå er det overskyet og det blir regn igjen fra i morgen. Det står fremdeles en god del planter i drivhuset i påvente av litt mer enn en dag med brukbart vær. Her er en pelargonia som startet blomstringen for en stund siden. Tror ikke den hadde sett sånn ut hvis den hadde stått ute denne uken.

HPIM5299

I fjor ordnet jeg litt i et bed og da delte jeg Phlox subulata 'Candy Stripe'. En bit ble plantet i potte. Nå blomstrer den og ser ut som på bildene under.

 HPIM5301 HPIM5300

Candy Stripe ses til venstre på det første bildet. Men i tillegg har de dukket opp to andre blomsterfarger. Lurer på hvordan det har skjedd. Jeg har ikke andre phlox som ligner på disse. Kan den ha frødd seg? Jeg skal prøve å dele plantene fra hverandre når de er ferdigblomstret.

9 kommentarer:

 1. Så artig den stripete phlox'n var! Og nydelig farge på pelargoniumen! Den hadde nok blitt litt medtatt ute ja! De blir ikke så fine av regneværet..

  Ha en strålende lørdag!

  Heleneklem;o)

  SvarSlett
 2. Ikke godt å si hva som er skjedd med floksen, men det kan jo være som du sier, at den har frødd seg. jeg har en floks som har mørk rosa og rosa blomster, om hverandre, kanskje det samme har skjedd med den?

  Nydelig pelargonium!
  Det blåser godt her også om dagen, nå håper jeg sommerværet snart er her :)

  Ha en fin helg :)

  SvarSlett
 3. Flott pelargonium!
  Ja drivhus må være deilig å ha nå. Står langt opp på ønskelista hos meg. Her regner og blåser det idag - og det gjør det vel kanskje hos deg også. Ha en fortsatt fin helg:)
  Klem Sissel

  SvarSlett
 4. Så kul att du fått to phlox utav en planta, hoppas du kan dela dom när dom blommat över. Ja du, efter varma april har maj varit ruskig. Vi får hoppas på bättre tider :)

  SvarSlett
 5. Den pelargoniaen hadde en fantastisk farge. I år har jeg fått dilla på babyrosa. 'Candy Stripe' er en søt phlox den også.
  Her fyrer jeg også i ovnen.

  SvarSlett
 6. Æ har drivhuset fullt , det e så kjørlig her i nord, vet ikke katti æ skal tørre og plante de ut, kjempefine blomstrer du viser oss, ha en fin søndag, hilsen Lisbeth :O)

  SvarSlett
 7. Rålekker farge på pelargoniaen - og artig med floksen! Ha en fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 8. Flott floks, jeg har også denne og den blomstrer nå. tror nok det er lurt å ha pellisene i drivhuset så surt og kaldt som det er nå. jeg har satt ut mine, og det ser ikke ut til at de trives med det stakkars.

  SvarSlett
 9. Ja det var nydelege fargar! Floks er ein favoritt!

  Klem!

  SvarSlett