fredag 17. juni 2011

To akeleier og en rødtopp

Det er skiftende vær for tiden. Pinsen ble ikke så aller verst. Noen kraftige regnbyger, men også en del sol. Tirsdag var det regn og vind så en kunne tro det var langt på høsten. Riddersporene knekket og blader av plommetreet lå utover halve plenen. I går var det  halvskyet, men bra temperatur utover dagen. Da fikk jeg tatt endel ugras i bedene. I dag regner det igjen, men det skal visst bli bedre seg utover i helgen.

HPIM5443

Denne mørke akeleien har jeg hatt noen år. Jeg mener at det er en jeg har sådd fra frø. Husker ikke om den hadde et navn, men det er i allefall borte nå. Den er ganske høy og blomstrer forholdsvis lenge. I år dukket det opp noen frøplanter som jeg først trodde var lik morplanten. Men når de åpnet blomsten,viste det seg at de hadde hvitt på de innerste kronbladene.

HPIM5448 HPIM5447

Til slutt bildet av blomsten på Potentilla atrosanquinea, blodmure. Det må være den absolutt rødeste blomsten jeg har i hagen. Bladverket er grålig og ganske fint.

HPIM5436

15 kommentarer:

 1. Jeg synes akeleier er så fine. Dine hadde nydelige farger. Det er så sjarmerende med denne kryssbestøvningen de driver med, så en aldri vet hva som dukker opp i bedene.

  SvarSlett
 2. Den mørke akekeien var lekker. Og artig med den tofargede som dukket opp, veldig fin den også. Jeg har sådd to slags rosa akeleier i år, men må vente til neste år før de blomstrer, tenker jeg.

  Den røde potentillaen har jeg også i hagen, visste ikke at navnet var blodmure. Fin er den, og en skikkelig fargeklatt.

  Ha en fin helg :)

  SvarSlett
 3. så nydelig farge på akeleien! Jeg har en, men den er blå.. flotte planter!

  god helg!

  SvarSlett
 4. Flotte akeleier...jeg synes det er litt vanskelig å ta bilde av akeleiene, men her kom de fint til sin rett.

  SvarSlett
 5. Du for noen flotte akeleier!!
  Spennende farger og fyldige blomster...noe og ønske seg:))

  SvarSlett
 6. Jeg har også sånn blodmure.Flott i fargen. Lekker den akeleien med hvitt i. Er på hytta nå og her sprer akeleien seg som villblomst omtrent. De går i lilla og rosatoner.Ønsker deg en fin sommer.
  Klem

  SvarSlett
 7. Så gøy med den akeleien! Blodmure så nydelig ut også. Høres veldig flott ut med litt grålig bladverk til.

  SvarSlett
 8. Himmel så nyyyyydelig den akeleien på bilde nr 2 var. Om du vil ha en rotbit av en av mine kan vi godt bytte?

  SvarSlett
 9. Så flotte eksemplarer de akeleiene dine er! Jeg mener å ha frøsådd noen som ligner veldig på de tofargete du har; De kalles "Aquilegia Magpie", men kommer nok ikke i blomst før til neste år. Da håper jeg de kommer til å ligne litt på dine :-D
  Gratulerer med kompostkvernen forresten! Håper du kommer til å bli like fornøyd med din som jeg er med min. Det eneste som er litt sært med den er at om store grener sakker ned farten på motoren, så kan den stoppe opp. Da må du skru av lokket med noen veldig lange skruer og rense for kvist og grener før du kan fortsette å kompostere. Lykke til :-D
  Ønsker både deg og meg noen varme og fine sommerdager nå!
  Mange hilsen Stein

  SvarSlett
 10. Vilken flott akleje, helt enkelt frestande, må ha plante. Potentilla är fantastiska, rödfärgen lyser opp lång väg :)

  SvarSlett
 11. Tusen takk for hyggelige kommentarer.
  New Dawn: Det viser seg at det bare er en av frøplantene som har de tofargede blomstene. Skal følge med om det dukker opp flere, så kan vi komme tilbake til evt. bytte.

  SvarSlett
 12. Nydelige geranier, akeleier + potentilla! Her hos meg blomstrer bare akeleiene for tida, potentilla + geranium kommer seinere. :-)
  Synes også at den mørke og kvite akeleien din ligner på min A. Magpie, men min er kanskje litt meir fylt...

  SvarSlett
 13. Du verden, din tofarvede akeleie var veldig fin!

  SvarSlett
 14. Slenger inn en kommentar selv om det er gått trekvart år. Jeg har frø av den akeleien som etpar andre har identifisert som 'Magpie'. Jeg har også en frøpose med en - såvidt jeg kan se - identisk akeleie, men i dette tilfellet kalles den 'William Gibson'. Jeg har sådd WG-frø, men får vel ikke vite før neste år om den er lik 'Magpie'.

  SvarSlett
 15. Håper den tofargede akeleien min kommer igjen i år. Du får ha lykke til med spiring på dine frø, anonym.

  SvarSlett