lørdag 30. april 2011

Påske på hytta

Det ble litt krise her. Plutselig var den stasjonære PCen min helt død. Der ligger blandt annet alle bildene mine. Heldigvis har mannen nå klart å fikse problemet og jeg fikk en kraftig påminnelse om at backup er nødvendig. Derfor er dette innlegget en liten uke forsinket, jeg skulle lagt det ut 2. påskedag. Men det var liten vits uten bilder.

Jeg har ikke hage på hytten, men det blomstret litt likevel. Denne vieren som blomstret så fint, får representere det påskegule.

HPIM5103 HPIM5104

Den lille gjøkesyren var også begynt å blomstre i skogbunnen. Hvite blomster med lilla årer og lysegrønne hjerteformede blader.

HPIM5086 HPIM5111

Hvitveis er der mye av. De hvite blomstene riktig lyser opp i små klynger mange steder.

HPIM5097 HPIM5088

Påsken var jo aldeles strålende i år, med sol og varme. Vi kunne se lauvtrærne grønnes dag for dag.

HPIM5093

Tomten rundt hytta var overvokst når vi overtok den. Der var bjørk, einer og småkratt, men aller mest furutrær.Vi har felt endel trær selv tidligere, men tre digre furuer kunne vi ikke sage ned selv uten risiko. I vinter fikk vi derfor hjelp av min fetter til å felle de ved hjelp av traktor og talje. Han hadde delt de i mindre lengder og kvistet de så fint for oss.

Dermed gjorde det fine været at dette ble en jobbepåske for oss. Min mann sagde passe lengder for kløyving og selve kløyvingen ble min jobb. De største kubbene måtte jeg ha hjelp til å få opp i vedkløyveren og til å dele litt opp. De var digre, vi talte over femti årringer, så det var store trær.

HPIM5062

Det ble etter hvert en stor haug. Noe er kommet i sekker, men vi hadde ikke nok vedsekker med oss. Resten ligger bare i en haug fremdeles.  Det var litt av en jobb, men deilig å ha det gjort. Enda er det flere kubber som skal kløyves, men det meste er gjort og resten får vi ta litt etter litt. Veden tar vi med oss til by’n, så nå slipper vi å kjøpe ved kommende vinter i allefall.

HPIM5072

Det ble ikke bare vedjobbing på oss. Båten ble satt ut og årets første selvfangede fiskemåltid fortært. Vi slappet av litt innimellom og fikk nyte noe fine påskedager på hytten.

HPIM5067

10 kommentarer:

 1. Det så ut som en flott hyttepåskeferie! Så masse ved! Vier har flotte blomster, ser jeg. Flotte bilder!

  SvarSlett
 2. Det ser ut som dere har gjort en flott jobb med veden. Godt å få gjort sånt tidlig på året. Fine bilder!

  SvarSlett
 3. For noen FANTASTISK herlige bilder.
  OG FOR en utsikt dere har på hytten...

  Må være nydelig å sitte der sene sommerkvelder, ta et glass med noe godt i, å NYTE utsikten og livet der ;)

  Godt at veden er i boks til neste år ;)

  Ha en fin fin 1 mai.
  Kos blogg du har, titter innom her igjen ;)

  Henriette

  SvarSlett
 4. For noe flotte bilder. Deilig å ha veden kalr for neste sesong. Vi er i full gang her også, men det tar jammen tid. Ha en fin søndagkveld.

  SvarSlett
 5. Nydelige bilder av mange flotte vårtegn!

  SvarSlett
 6. Nydelige bilder av flott natur.
  Kjempeflinke har dokke også våre, så mykje ved :o)
  Takk for hyggelig kommentar på bloggen min,ha ei fin veke!

  SvarSlett
 7. Det var en produktiv påske :) Flott med ved til vinteren.
  Fine bilder, det ser ut som et vakkert sted. Herlig når vårblomstene dekker skogbunnen!

  Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 8. Wow. Det var imponerende,Mariann. Masse ved. Flotte blomsterbilder og fin utsikt fra vedplassen da. Kjekt med fint vær i påsken.
  Fin været er jo her nå også.
  Nyt våren

  SvarSlett
 9. Hei Mariann!

  Flott på vestlandet!!! Lurer på hvilken sjø/fjord dere har utsikt over fra den idylliske hytteplassen?? Jeg har bodd på Knarvik to år for lenge siden.....Stikk gjerne innom bloggen min om du er i nærheten av PC` n din .Tenker dere og har finvær om dagene?

  Hilsen Torbjørg

  Blomstrer.blogspot.com

  SvarSlett
 10. Che meraviglia di foto! Lucia

  SvarSlett