søndag 10. april 2011

Endelig vår for alvor

Hele mars var sur og kald. Det snødde en dag, regnet neste og sånn fortsatte det. Det skjedde ikke mye i hagen, alt stod på vent. Heldigvis kom april med mildere vær. Mye regn og vind i starten på måneden, men denne helgen fikk vi endelig deilig vårvær. Litt disig, men ikke vind, så solen har varmet. Det var en fornøyelse å være ute. Flere bed ble ryddet og jammen måtte jeg kaste fleecejakken. De fleste rosene ble klippet, utenom tre Queen Elisabeth som ser nokså brune ut. Får vente å se om de skyter så pass at det er noe å spare på. I bedene vokser det så man kan se forskjell fra dag til dag.                     

Den hvite vårlyngen har allerede blomstret en stund.

HPIM4966

Kuleprimulaene (Primula denticulata) vokser fra dag til dag. Den siste står på vestsiden av huset og er kommet litt lenger enn de andre som står på østsiden.

HPIM4961  HPIM4962 HPIM4979

Krokusene lyser opp i bedet, spesielt når det kommer et solgløtt.

HPIM4974 HPIM4977

HPIM4976

Dette er det jeg har gått og ventet på hele vinteren. Nå er det bare å nyte vårblomstringen og håpe på flere dager som i dag.

5 kommentarer:

 1. Jaaa - det har vært en deilig hagehelg :-D

  SvarSlett
 2. Åja, flere sånne dager, sier jeg også! Jammen på tide, etter alle kjølige og regnfulle dagene vi har hatt =( I dag har det vært helt vidunderlig!
  Nydelige bilder av flotte vårblomster!
  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 3. Kjekt når våren endelig kommer og den må nytes i fulle drag!

  SvarSlett
 4. Nydelige bilder! Det er deilig ja når våren kommer for alvor. Mine kuleprimula har ikke kommet så langt som dine, så du har nok et forsprang :)

  SvarSlett
 5. - Og så kom regnet igjen! Men det er uten tvil vår i hagene her på Vestlandet. Dessuten er jeg mer glad i regnet, enn den kalde uttørkende vinden vi kan ha i perioder. Og April er jo April hvert år. Det skifter fortere enn vi klarer å følge med, så ....
  Ha en fortsatt deilig våruke.

  SvarSlett