lørdag 19. februar 2011

Litt vår i drivhuset

Snøklokkespirene som såvidt hadde begynt å vise seg i bedene, er igjen dekket av snø. Denne uken har det vært frost her, minus syv grader i natt. Jeg har sådd noen stauder som trenger kuldebehandling og som er satt ut. De første tomatene håper jeg å så i uken som kommer.

I drivhuset begynner det så smått å vises at det er liv i overvintringsplantene. I år har jeg akkurat holdt det frostfritt, men når det kommer litt sol kan temperaturen på dagtid bli mellom 15 og 20 grader.

HPIM4942Dette lokket fram spirer i en potte med Iris reticulata, og de begynte å blomstre i løpet av noen dager.  Meningen var å plante de ut i hagen i fjor høst, men så ble det frost i bakken tidligere enn jeg hadde beregnet. Dermed ble de bare ompottet og har stått i drivhuset i vinter. Nå ble det en velkommen forsmak på våren.

10 kommentarer:

 1. Så nydelig den irisen var! Kjekt med litt vår i drivhuset. Du er heldig som har spirer i hagen, her er det 70 cm med snø!

  SvarSlett
 2. Herlig! I mitt drivhus er det fremdeles frost. Men jeg vet at jeg har noe fint i vente. God helg!

  SvarSlett
 3. Herlig med en liten forsmak i drivhuet:) Jeg har også hatt det frostfritt i drivhuset i vinter, og det er så herlig å gå ut der på dagene, for som du sier så blir det varmt på dagene:) Ha en god søndag

  SvarSlett
 4. Nydelig blå hilsen å få når du kommer i drivhuset. Så fikk du glede av Iris likevel.
  Jeg hadde en hel liten kasse med løk jeg ikke fikk plantet ut. Nå er de endelig i potter i drivhuset. Og der er det allerede vår. En dyr vår (har holdt det frostfritt), men VÅR!
  Ha en solrik uke.

  SvarSlett
 5. Hei igjen Mariann :) Så heldig du er som har snøklokkespirer i hagen allerede. Her er det iskaldt og snø, og det er nok enda en stund til de første løkblomstene dukker opp.

  Nydelig iris! For en herlig forsmak på våren :)

  Og lykke til med tomat-sådden.

  SvarSlett
 6. Så koselig med forsmak på vår i drivhuset ;) Og kortene og frimerkene som du har laget ble bare kjempelekre :))

  SvarSlett
 7. Oi, for en fin plante, koselig og ha blomster alleredei drivhuset.
  Har lagt dæ til som følger, koseligom du følger mæ og.

  Lisbeth ;O)

  SvarSlett
 8. Heisann, og takk for koselig hilsen :) Så fortærende når frosten kommer, og små spirer er dekket av snø... Da er det nok ekstra oppmuntrende med det nydelige vårtegnet i drivhuset :) Herlig bilde. Gleder meg til hagen blomstrer!

  Ha en fin helg :)

  SvarSlett
 9. Oh, vilken vacker försmak. Den är ju helt fantastisk Irisen :)

  SvarSlett
 10. For en flott blåfarge! Det er kjekt med litt "juks" nå på denne tida. Her blir det ikke anna juks enn påskeliljer fra Rema ;)

  Angående engelske strikkeoppskrifter så er det ikke verre enn de norske. Jeg har lært både engelsk og norsk strikking via youtube og garnstudios instruksjonsvideoer. På Garnstuio har de også en liste som går fra norsk til engelsk og motsatt (og svensk, dansk og finsk mm) så hvis det er noe en lurer på så kan en mest sannsynlig finne ut av det der :) Den votteoppskrifta er grei sånn at du merker fort hvis det er noe feil da maskeantallet ikke går opp, ikke noen dum prøve-oppskrift :)

  SvarSlett