onsdag 11. august 2010

Frøken Elegant og blomsterrik

Her er mitt bidrag til Moseplassens konkurranse Frøken rose 2010. Dette er ingen primadonna, men en trofast blomstrer som klarte denne lange snøvinteren like godt som en vanlig vestlandsvinter.

HPIM4265

Rosen er Bonica 82 (Meiland 1982), en remonterende klaserose. Den har fylte, forholdsvis små blomster i klaser og blomstrer rikelig utover sommeren. Knoppene er rosa og vakkert formet. Blomsten lysner mot hvitt etterhvert som den eldes. Bladverket er blankt og har en frisk grønnfarge. På unge skudd er  bladene litt rødlige langs kanten. Rosen er regnsterk og passer derfor godt her på vestlandet.

HPIM4261

Den er også sterk mot sykdom og har vært frisk og sunn hos meg. Det eneste den mangler er duft, men det oppveies av alle de andre gode egenskapene til denne rosen.

HPIM4269 HPIM4260

6 kommentarer:

 1. Regnsterke roser er jo alltid en vinner :)

  Og jupp, det blir nok garantert rekord ja, noen få deltagere til nå så er vi der.. Kjempeflott at du er med!

  SvarSlett
 2. Flotte roser du har.Likte også godt det første bilde i forrige innlegg. Nydelig bladverk og fin sammensatning. Til tross for at du fikke litt fargetrøbbel med liljene dine.
  Klem

  SvarSlett
 3. Bonica er nydelig, en herlig rose.

  Jeg har hatt den gjennom flere år, men i fjor høst/våres var den plutselig bare en eneste stor busk av villskudd. Den så ikke ut til å kunne reddes, men i stedet for å kaste den tok jeg vare på det lille som ble igjen av roten og nå ser det faktisk ut til at den kommer seg. Forøvrig er den allerede erstattet av et nytt blomstrende eksemplar.

  Ønsker deg lykke til i konkurransen :-)

  SvarSlett
 4. En meget lekker rose du har...og et stort pluss at den er regnsterk. Det skulle alle rosene vært i sommer. I dag må jeg nok ta en klipperunde rundt i hagen for det er masse visne blomster.I dag er det IKKE regn :) Mulig sola stikker frem etterhvert også. Takk for at du stakk turen innom bloggen min. Koselig å besøke deg også. God helg. Merethe

  SvarSlett
 5. Bonica er ei frodig og vakker rose som eg også har :)

  Nydelege bilde av di :)
  Lykke til :)

  SvarSlett
 6. Hei igjen!
  I dag har jeg linket til din blogg i mitt innlegg. Avleggeren jeg fikk av deg er blitt superfin.
  Klem

  SvarSlett