søndag 4. juli 2010

De første georginene blomstrer

Her har de første to georginene, eller dahliaene, sprunget ut. Disse har jeg hatt noen år. Jeg har funnet ut at jeg lykkes best med å overvintre de frostfritt i pottene. Hos meg står de i drivhuset om vinteren. De ble delt i vår og stod i drivhuset til det var noenlunde temperatur, i år ble det ganske lenge.  Jeg har de i potter, både fordi vi har snegler og fordi vi ikke har bed inntil husveggen. Noen har mørkt løv og de gjør seg godt inntil den hvite husveggen.

HPIM4040 Dahlia ' Fascination'

Fascination har forholdsvis store rosa blomster som står god til det mørke bladverket. Dette var den første som blomstret hos meg.

Den neste har vanlig grønt løv, men jeg syns blomstene er så lekre på denne. Knoppene er ganske mørk lilla og går over i en lillarosa tone etterhvert som de åpnes. Blomsten lysner mot hvitt etterhvert som den eldes, men beholder en rosalilla kant rundt kronbladene.

HPIM4043 HPIM4042 HPIM4036
HPIM4035 HPIM4034 HPIM4038

HPIM4037

Dahlia 'Oriental Dream'

9 kommentarer:

 1. Skikkelig stilig den siste - og den første var fin! :-)

  SvarSlett
 2. en riktig dröm, ser n¨stan ut som en lotus :)

  SvarSlett
 3. Ååååå, den siste der var bare helt skjønn :D

  SvarSlett
 4. Oriental Dream var en skikkelig wow-plante! Havnet på ønskelisten med en gang :-)

  SvarSlett
 5. Nyyydelig:) Et par av mine blomstrer også nå, og de er så fine. Men den siste du viser her var bare wow!:)

  SvarSlett
 6. Flotte! Eg gler meg til mine blomstrar. Eg var nok litt seint ute med å sette dei i jorda. Men no kjem dei snart... Dette blir mitt fyrste georgineår, gler meg!

  SvarSlett
 7. Så fine georginer! Nydelig fargekombinasjon på den siste :)

  Jeg hadde georginer tidligere, men knollene frøs i kjelleren, og etter har jeg ikke skaffet meg nye. Planen var å kjøpe et par i år, så det må jeg se å få gjort.

  Ha en fin ny uke :)

  SvarSlett
 8. så artig at georginene dine allerde er i gang, og orental dream var jo vidunderlig! sikle-sikle, sånn skal jeg jammen se etter!

  SvarSlett