torsdag 3. juni 2010

Blomstring i hagen 1. juni

Vi har endelig hatt noen fine dager med sol og bra temperaturer. I dag regner det, men det var tørt i jorden, så vi trenger litt regn. Det skal i følge værmeldingen, klarne opp igjen i løpet av morgendagen. Satser på at helgen blir bra.

HPIM3990Dette er litt av bedet foran huset. Lønnen på bildet lå under en diger snøhaug i vinter. Når snøen begynte å tine, måtte vi spa den forsiktig fram, så ikke greinene skulle knekke. Heldigvis fikk den bare småskader av snøtyngden.

HPIM3992 HPIM3995 HPIM3991

Her vokser blandt annet to ulike typer vårfloks og  tulipanen Angelique.

HPIM3999 HPIM4000 HPIM4001

Bildene over viser tre ulike narsisser som står i det samme bedet, litt nedenfor lønnen. De dufter aldeles nydelig og jeg er så glad for de. Den første har jeg kjøpt, den heter Bridal Crown. Nummer to er den gamledagse pinseliljen,  Narcissus poeticus, som jeg har fått fra en hagegal for et par år siden. Trodde alle løkene jeg fikk var denne enkle typen. Men det må ha vært to ulike typer løker, for i år kommer det for første gang  to fylte blomster, noe som ble en veldig hyggelig overraskelse. Det siste bildet er av denne og den har like deilig duft som de to andre.

HPIM3986

For to år siden sådde jeg frø av Lewisia tweedyi, noe  jeg trodde var et usikkert prosjekt. Men frøene spirte og nå blomstrer den første. Plantene har stått ute i potter i vinter og jeg syns det er et under at de har klart seg. Jeg skal nok plante de ut et sted med bra drenering og håper at ingen forteller denne nydelige planten hvilke usle kår den har hatt hos meg.

6 kommentarer:

 1. Herlig blomstring du har! :)
  Og lønnen din var utrolig vakker, jeg har anskaffet meg en slik rødbladet sak jeg også i år men den er bare en liten knøtt fremdeles.
  Jeg skal ikke sladre til Lewisiaplantene dine om de usle kårene, håper de vil takke deg med overdådig blomstring og god vekst når de får komme ut av pottetilværelsen.

  SvarSlett
 2. Så flott den røde lønnen din er :) Mye annet fint som blomstrer hos deg også.
  Ikke dårlig å få frem Lewisia fra frø, nydelig farge på den.

  God helg :)

  SvarSlett
 3. Den Lewisia tweedyien var nydelig. Hmm, kanskje jeg skal våge meg på å så disse til våren.

  SvarSlett
 4. Så fint det blomstrer hos deg nå. Den sjokkrosa floksen har jeg også i blomsrtring akkurat nå.kjempefin.
  God helg til deg

  SvarSlett
 5. Eg har hatt småplanter av Lewisia ståande i ei klype jord i ei potte i fleire år, burde skamme meg. Men dei overlevde og har no fått flytte inn i heilt nytt steinbed!

  SvarSlett
 6. Gratulerer med blomstrende Lewisiabarn, fullstendig bedårende! Og takk for hyggelig besøk inne hos meg.

  SvarSlett