tirsdag 13. juli 2010

Fem fine

De to første bildene er av Geranium pratense 'Midnight Reiter'. En småvokst geranium med nydelige blå blomster mot det virkelig mørke bladverket.

HPIM4092 HPIM4065

Enda en geranium, dette er Geranium  x magnificum 'Rosemoor'. Den blomstrer ikke så lenge, men står fremdeles fint. HPIM4067

Silkepeonen, Paeonia lactiflora 'Sarah Bernhardt', har akkurat begynt å blomstre. Store blomster som har en nydelig duft. I natt hadde det regnet og blomstene hang tunge av vann i morges. Det burde være vindstille og opplett de 14 dagene denne blomstrer.

HPIM4089 HPIM4090

Crinumen (tror det er Crinum x powellii) kommer stadig med nye blomsterstengler. Denne pleier egentlig å stå ute om sommeren. Men den er glad i sol og varme og med det været vi har hatt hittil, står den fremdeles i drivhuset.

HPIM4082

Til slutt en skikkelig fargeklatt, Trollius ircuticus. Den er frøsådd og blomstrer for andre året hos meg. Har stått forbausende lenge. Den er plassert i det som etterhvert skal bli mitt gule bed.

HPIM4072

4 kommentarer:

  1. Fem fine :) Blåa nävor fastnar jag direkt för, dom är underbara, men din trollius hamnar på listan den också, jag har alltid tyckt om gult så en helt gul bädd måste bli fantastiskt :)

    SvarSlett