fredag 12. mars 2010

Hippeastrum ‘Nymph’

 

HPIM3776

Denne blomstrer hos meg nå. Det er en fyllt hippeastrum (amaryllis) med store blomster. Den ble satt til driving like før jul og stod kjølig i starten, så derfor blomstrer den ikke før nå.  Det er andre året den blomstrer hos meg. Kan ikke huske at blomsten var så stor i fjor, den er 20 cm i diameter. Skal prøve å vanne og gjødsle godt etter avblomstring, for denne ønsker jeg å ta vare på.

5 kommentarer:

 1. Åååå...den var rålekker! Og så stor!

  SvarSlett
 2. Lekkert.
  Jeg synes altså det er litt dumt at Hippene har blitt juleblomster, for de er jo kjempefine og burde heller være solgt hele vinteren gjennom. Og disse som ikke er røde er jo heller ikke særlig julete av seg.

  SvarSlett
 3. Moro å få gjenblomstring da! Mine skrumpet inn til ingenting...

  Den bildeserien med fugleautomaten var fin synes jeg :) Det er vår!! Selv om det kommer litt ny snø nå så gjør det egentlig ikke noe siden den visstnok skal tære på den gamle snøen.

  SvarSlett
 4. Hei på deg! Du, den amaryllisen var virkelig lekker altså. Men av en eller annen grunn har jeg litt dårlig erfaring med de, men mulig jeg bare er uheldig. Grunnen til det er at hver jul kjøper mine svigerforeldre amaryllis til meg og hver bidige gang får jeg masse hermygg. Først trodde jeg det bare var tilfeldig, men nå har det skjedd hvert bidige år så amaryllis tror jeg ikke er velkommen hos meg lenger. Men flotte er de uansett.

  SvarSlett
 5. Kjempeflott amaryllis ! heime blomstra alltid amaryllisen til min bursdag i byrjinga av mars. Så dette var no koslig. Lykke til med å ta vare på !!

  SvarSlett