torsdag 18. mars 2010

Det våres så smått i drivhuset

Selv om det tiner godt nå, ligger det så mye snø her at det ikke er noe å se i bedene enda. Så jeg måtte trøste meg med det som har begynt å vokse i drivhuset.  Drivhuset prøver jeg å holde frostfritt om vinteren, med minimumstemperatur mellom 3 og 5 grader. Desverre sviktet drivhusovnen rundt juletider og det var minus 3 grader i drivhuset en natt. Det meste klarte seg bra, men brugmansiane ser nokså livløse ut. Det var litt surt, for de hadde jeg sådd fra frø og de blomstret for første gang i fjor, en hvit og en rosa.

HPIM3782 HPIM3781 HPIM3783

Får trøste meg med denne rosa rhodohypoxisen som så smått begynner å åpne knoppene. Har noen flere sorter av denne, men dette er den som er først ute. Syns de er så søte og så blomstrer de veldig lenge. Kan tenke meg fler av disse.

HPIM3784 HPIM3792

Dette er riktignok ikke blomster, men bladene på pelargoniumen 'Pink Dolly Vardon'. Den har rosa blomster. Før blomstringen starter er de flerfargede bladene dekorative. Bladtegningene blir gjerne litt svakere utover sommeren.

HPIM3778HPIM3779

Funderte en stund på hva som spirte her. Lurer på hva jeg har tenkt og hvor jeg har fåtte denne fra. En enkelt perleblomst i en potte. Ser jo at det ikke er den vanlige som jeg har ellers i hagen, men hvorfor bare en. Tror jeg må ha kjøpt den,- søt var den i allefall.

6 kommentarer:

 1. Den Rhodohypoxisen er en nydelig liten sak ;-)
  Det er så deilig at det endelig begynner å blir vår.

  SvarSlett
 2. Nydelige blomster! Jeg falt spesielt for den perleblomsten, for den var veldig fin. Jeg hadde engang den pelargoniaen som du viser der. Den har nydelig bladverk!

  SvarSlett
 3. Den rosa var jo kjempesøt og den mørke perleblomsten var knallstilig :) ja, bladene til pelargoniumen også. Nydelig alt sammen.
  Heldigvis smelter det ute nå så forhåpentligvis kan vi nyte blomstring ute om ikke så altfor lenge.

  SvarSlett
 4. Kjempefine bilder og kjempefine blomster! Takk for hyggelig hilsen i bloggen min! Legger meg til som følger hos deg, så titter jeg innom av og til :-)

  SvarSlett
 5. Å, så lekre! Farven på perleblomsten var wow! Og bladene på pellisen, så kule :) Behøver jo nesten ikke blomster med så farveglade blader

  SvarSlett
 6. Det er så deilig at det begynner å skje ting. Hver dag er det noe nytt, og det er så gøy:) Det har sikkert skjedd enda mer i løpet av den siste uken:) Klem

  SvarSlett