mandag 9. november 2009

Primula capitata, blomstrer lenge

HPIM3167Dette er en plante som virkelig har imponert meg i år. Den har blomstret siden juni. Faktisk så blomstrer den fremdeles. Vi har hatt litt nattefrost , men det ser ikke ut til å plage den foreløpig. Det er andre året jeg har den i hagen. Jeg har flere planter av den. En plante kjøpte jeg og delte i flere. Det var en navnesort, Primula capitata 'Salvana'. Jeg har også sådd frø, så jeg har en del frøsådde eksemplarer. Har hørt at dette er en kortlivet staude, så da kan det være greit å ha flere planter. Det pleier å være ganske milde vintre her og jeg håper at alle plantene mine klarer vinteren. Har for sikkerhetsskyld også tatt frø av plantene for å ha en backup.

HPIM3172

 

Blomsten har en nydelig blåfarge og knoppene er dekket av et hvitt melaktig belegg, såkalt farina. Det dekker også stengelen og undersiden av bladene. Blomsterstenglene er forholdsvis stive og bærer blomstene i både vind og regn. Bladverket har en frisk lys grønnfarge.

9 kommentarer:

 1. WOW! Den var jo bare rålekker!
  Blomstrer den hos deg nå?!?
  Trodde de fleste primulaplanter hadde gjort seg ferdig med blomstring forlengst jeg
  Ha en finfin uke videre! :)

  SvarSlett
 2. Den var bare heilt nydleg !! Håper du får behalda den . ha ei fin veka !!

  SvarSlett
 3. Jeg var heller ikke klar over at den blomstrer så lenge, men faktisk så står den enda med blomster. Vi har nydelig høstvær her nå. Hvis det medfører nattefrost hele uken, spørs det hvor lenge den fortsetter.

  SvarSlett
 4. Min (som eg fekk av deg) har også blomstra utrulig lenge. Men no er det slutt på det meste hos oss, kaldt her oppe i høyden veit du...

  SvarSlett
 5. Min gikk ut første vinteren, dessverre...:-((

  SvarSlett
 6. Nydelig er den, og den blir ikke mindre attråverdig ved at den fremdeles blomstrer og tåler både det ene og det andre vestlandsværet. :-)

  SvarSlett
 7. så nydelig :)
  Og hyggelig at den fremdeles blomstrer da!

  SvarSlett
 8. Vakker, nydelig blåfarve! Heldig du som har så fin blomstring fortsatt! Det er jo snart jul!

  SvarSlett