onsdag 19. februar 2014

Primula i drivhuset

Etter en periode med mildvær og mye regn og vind, har vi hatt tre nydelige dager. Jeg nyter solen og lyset. I drivhuset blir det varmt når solen får tak. Luftelukene åpner seg, men likevel var det 24 grader der i dag. Jeg hadde øverste del av døren åpen i flere timer, en av fordelene med stalldør.

DSC_0377 DSC_0392 DSC_0386

Primula 'Pink Champagne'

Primula, navnløs

Primula 'Cream'

Straks solen går ned, synker temperaturen og det har vært frost om natten. I natt var det minus 4 grader. Så jeg ble litt betenkt når strømmen plutselig gikk i hele huset i går formiddag, og det viste seg at feilen lå på den kretsen som forsyner drivhuset med strøm.  Problemet lå i en stikkontakt inne i drivhuset, og glad var jeg når husets handyman hadde byttet den ut. I sånne tilfeller skulle jeg ønske at jeg hadde en backupløsning for varme i drivhuset. Uten strøm hjelper det ikke med to ovner. Heldigvis gikk det bra denne gangen.

DSC_0365Primula 'Cream', knoppen er som en liten bukett

Jeg har endel planter til overvintring i drivhuset, og noen begynner så smått å spire nå. Noen av primulaene har begynt å blomstre. Disse fylte kjøpte jeg i fjor. Noen har jeg delt og plantet i bedet ute også. De stod med knopper nå før frosten. Jeg er spent på hvordan de klarer seg.

DSC_0376Primula 'Pink Champagne'

22 kommentarer:

 1. Vakkre primula du har! Nydelige bilder du viser oss fra drivhuset ditt :) Det har vært deilig med de fine dagene vi har hatt nå. Måtte de bare vare :)
  Fin kveld ønskes fra Tone

  SvarSlett
 2. Så mange flotte primula du har i drivhuset! Godt at det gikk bra med strømmen til slutt. Med minusgrader er det ingen spøk å miste strømmen. 24 grader inne i drivhuset høres deilig ut.

  SvarSlett
 3. Hej Mariann
  Hvor er de fine dine primula, og dejligt at høre det også lysner hos jer.
  Ja det der med strømmen og manglende backup-løsning til drivhuset har jeg også været på, jeg har tænkt meget på at købe en petroleumsovn til at have i "baghånden" i en nødsituation, men jeg har endnu ikke fået det gjort.
  God aften.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlett
 4. Lekre prmula :-)) Ja nå har det vært 2 flotte dager. Herlig!

  SvarSlett
 5. Så flott at det gikk bra når strømmen gikk i drivhuset! - og så flotte primula du har der inne. Jeg kjøper også en del av disse plantene for tiden, men de pleier å falle sammen og visne etter kort tid, så overgangen fra perfekte forhold i et drivhus til en tørr og vintervarm leilighet er nok ikke helt ideelt for dem, men forhåpentlig klarer jeg å få noen av dem til å overleve frem til våren. Da skal de plantes ut i skogen og forhåpentlig danne frodige planteklynger om noen år...? Ha en fortsatt riktig fin kveld.
  Stein

  SvarSlett
 6. Hei! Jeg må gjøre noe på primulafronten. Disse er utrolig vakre. Det er rett og slett tragisk hvis strømmen går når det er minusgrader. Godt det gikk bra. Ha det så godt! Anne

  SvarSlett
 7. Det var noen nydelige fylte Primula i sarte farger. Godt du fikk reddet strømmen så de klarer seg til våren.

  Ha en fin uke Mariann!

  SvarSlett
 8. Hei Mariann

  Primula er en planteslægt som jeg ikke rigtig kender, Tror det er en verden for sig med klubber og samlere og nyhedder med totalt vildt dyre priser:)
  Du viser nogle flotte nogen i vårens milde farver.

  Ha en dejlig uge!

  SvarSlett
 9. Åh, for noen skjønne primulaer!! Har ikke sett slike før, nå fikk jeg en god vårfølelse!

  SvarSlett
 10. Dette var nusselige Primulaer! Med 24 grader i drivhuset trenger man ikke å dra til syden for å kose seg:))

  SvarSlett
 11. Det var noen flotte primulaer :-). Ønsker meg noen fylte i år, men de er ikke så lette å finne. Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 12. Det var noen flotte bilder!Likte de alle sammen jeg:))

  SvarSlett
 13. Så utrolig vakre! Og så bra at det gikk i orden med strømmen, litt risiko kan man vel leve med, men dramatikk greier vi oss best uten :)

  SvarSlett
 14. Fantastisk vakre!
  Mye å glede seg til nå fremover:)
  Fin kveld til deg:)

  SvarSlett
 15. Noe så nydelig :) Det er lenge til drivhusstart her, men fint å kunne nyte dine vakre primulaer. Finfin helg til deg.

  SvarSlett
 16. Så fine! Høres herlig ut med sol og åpne luker i drivhuset!
  Bare små glimt av solen her. Ser frem til første dagen lukene går opp :-)
  Jeg har propan i tillegg til strøm, men det har ikke vært så mye bruk for det i vinter. Fortsatt på første beholderen. I fjor brukte jeg fire.
  God helg!

  SvarSlett
 17. Det var nydelige primulaer! Tenkte akkurat - hva er en back-up-løsning for strømoppvarming i drivhus? Vedovn er vel ikke tingen, tenkte jeg. Men ser over at en kan ha en propanovn! Det var vel lurt. Det blir veldig varmt av sola nå - har målt 35 grader i vinterhagen min. Det er jo ikke bra, men det har heldigvis gått bra med plantene.

  SvarSlett
 18. For noen yndige primulaer! Ja takk, alle tre:) Umulig å rangere dem. Godt du har en handyman i hus, så det ordnet seg. Ha en fin helg.

  SvarSlett
 19. Encantada com a beleza e sensibilidade do seu olhar para as prímulas.

  beijos,

  Lígia e =^.^=

  SvarSlett
 20. Champagne-primulaen og krem-primulaener virkelig spesielle. Vakre.

  SvarSlett
 21. Må bare innom igjen...og si Tusen Takk for alle hyggelige hilsener du gir:)))

  SvarSlett