søndag 9. februar 2014

Flere fugler i hagen

Stjertmeis, Aegithalos caudatus

De vanligste meisene i hagen hos meg er kjøttmeis, blåmeis og svartmeis. Men stort sett hver dag denne vinteren har det vært en lite flokk på 4-5 stjertmeis innom hagen. Det ser ut til at det er de hjemmelagede meisebollene som lokker. Jeg har ikke sett de i nærheten av de andre fuglematerne.

DSC_0255(1)

Stjertmeisen har liten kropp og utrolig lang hale. De har hvitt hode og lite nebb. De er veldig søte og minner nesten om små ulldotter der de sitter.

DSC_0268

Stjertmeisene er veldig vare og det skal lite til før de blir skremt. Jeg syns det er vanskelige å få gode bilder av de.

DSC_0274

 

Gråsisik, Carduelis flammea

Gråsisiken har vært en sjelden gjest i hagen hos meg. Men jeg har sett den noen ganger denne vinteren. Det var flaks at jeg hadde fotoapparatet klart når denne satte seg ned på opphenget til fuglemateren. Sekunder senere var den vekk, og siden har jeg ikke sett den.

DSC_0179(2)

 

Grønnsisik, Carduelis spinus

Grønnsisiken er for tiden den mest tallrike fuglen i hagen. De kommer i små og større flokker, og er virkelig livlige. Når de ikke spiser, sitter de i tretoppene og kvitrer og synger.

DSC_0259

16 kommentarer:

 1. Flotte bilder av fine fugler :-) Stjermeisen er supersøt! Her ser vi de bare i vinterhalvåret og kun i helgene når vi er hjemme på dagen. Gråsisik har jeg ikke sett her, men nå skal jeg jammen se godt etter! Grønnsisik har vi også i store flokker :-) De kan man komme ganske tett på med litt tålmodighet! Museskritt :-)) God ny uke! Kanskje får sol på tirsdag?!

  SvarSlett
 2. Så fine bilder du har tatt at de søte små!

  SvarSlett
 3. Så fine de stjertmeisene og sisikene var Mariann!Jeg har ennå ikke sett de.Men ser og hører flokker med småfugler som kommer hjem fra sydlige trakter hver dag jeg er på tur.Ønsker deg en fin uke Mariann:)

  SvarSlett
 4. Stjertmeis har jeg ikke sett her hos meg...men de trives kanskje nærmere skogen....fine er de:)
  Flotte bilder du tar:))

  SvarSlett
 5. Det er trivlig å se på sånt besøk i hagen.

  SvarSlett
 6. Ja, fuglene ser ut til å sette mer pris på de hjemmelagde meisebollene framfor de kjøpte. Veldig koselig med fugleliv i hagen:-) Denne stjertmeisen har jeg ikke sett før, så søt den er!

  SvarSlett
 7. I hagen hos oss er det mest kjøttmeis og blåmeis. Stjertmeisen var utrolig søt da! Skulle gjerne hatt den på besøk :) Kanskje jeg skulle forsøkt å lage hjemmelagde meisboller? Flotte fuglebilder du deler med oss :)

  SvarSlett
 8. Hei Mariann

  De små Fugle har sans for kvalitet og foretrækker den hjemmelavede mad!
  Flotte billeder og ja Stjertmeisen/halemejsen ser da sød ud:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
 9. Hei! Stjertmeis tror jeg aldri jeg har sett. Kjempefine bilder. Det er så deilig å høre fuglesang ute nå. Nå våkner gradvis det ene og det andre. Vår neste! Anne

  SvarSlett
 10. Vilken charmig liten ulldott :)

  SvarSlett
 11. Så flotte bilder! Den stjertmeisen har jeg aldri sett før. Den som ut som en liten snøball :-)
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 12. Jeg har aldri sett stjertmeis før, jeg! Så søt den er :)
  Det er tydelig masse liv på fuglebrettet ditt. Fine bilder har du tatt også :)

  SvarSlett
 13. Ikke jeg heller har sett stjertmeis før! Den er kjempesøt! Liker fuglebildene dine!

  SvarSlett
 14. Stakkars fugler. De blir vel forvirra de også. Her er jo ikke vinter,Skal tro hvordan mars/April blir i år.Spennende.

  SvarSlett
 15. Flotte bilder! Stjertmeis - wow!
  Heldig du som har så fine gjester :-)

  SvarSlett