søndag 26. januar 2014

Tulipaner og Phalaenopsis

Jeg kan ikke klage på været for tiden. Temperaturen svinger rundt null og vi har ikke hatt nevneverdig nedbør her de siste 14 dagene. Vi hadde et tynt snølag, men det har forsvunnet litt dag for dag, og nå er det så og si bart her. Vinden kommer stort sett fra sørøst. I går blåste det ganske kraftig, så fuglematerne fikk svinget seg. Jeg hadde håpet at vi skulle få klarvær og blå himmel, men det har for det meste vært overskyet.

DSC_0084DSC_0081

På denne tiden frisker det opp med litt blomster inne. Da blir tulipaner et opplagt valg., selv om avskårne tulipaner ellers ikke er favorittblomstene.

DSC_0067DSC_0063

Orkideene mine har blomstret flittig denne vinteren. Her er noen av Phalaenopsisene.  Jeg har ikke opplevd at de har kastet knoppene heller. Noe som har skjedd noen ganger tidligere når de har blomstret midt på mørkeste vinteren.

DSC_0031DSC_0072

Jeg har flere hvite Phalaenopsis. Men blomstene kan være litt ulike som disse to over.

19 kommentarer:

 1. Flotte orkideer! Mine phalaenopsis har også vært flittige blomstrere - og ikke kastet blomstene. Kanskje mild vinter og dermed ikke for tørr inneluft er bra? Vi har det mildt selv om det er minus ca 7 - kan jo være borti mye kaldere på denne årstida.

  SvarSlett
 2. Hei Mariann

  Det har du ret i. På denne årstid må vi nøjes med det vi kan have indendøre.
  Og det kunne da være værre:)

  Ha en dejlig søndag aften!

  SvarSlett
 3. Jeg koser meg også med tulipaner og orkideer innendørs :-) Såpasse får vi vel unne oss i disse vintertider?! God ny uke!

  SvarSlett
 4. Flotte vårlige tulipaner og lekre orkideer hos deg!
  Håper på klarvær og sol jeg også.
  Fortsatt god søndag og ha en fin uke!

  SvarSlett
 5. Det gjør godt for øyet med sånne fargeklatter.

  SvarSlett
 6. Så herlige farger og blomster...godt i en januar helg:)
  Takk for hyggelig hilsen:))

  SvarSlett
 7. Heisan. Ja, det er kjekt med blomer inne på denne tida. Her blømer primula og roser. Nyter fine-været , altså fravær av regn !! Ha det fint.

  SvarSlett
 8. Hei! Deilig å se blomstring i januar. Her laver snøen ned. Synes at det er nok nå, men jeg har dessverre lite jeg skulle ha sagt. God kveld! Anne

  SvarSlett
 9. Her stormer en snøfri vinter videre med svært få vårtegn...hva er da mer naturlig enn å kose seg med sine utvalgte potteplanter og gjerne blogge om dem ! :-)
  Ha en god ny uke. Mvh Eli.

  SvarSlett
 10. Det var fine lyse bilder av flotte tulipaner!Jeg lurte litt om du faktisk hadde fått de til inne..men jeg skjønte det att å drive dem frem måtte være vanskelig.Det skal bli fint med lysere tider og utesblomstrer igjen.og jammen erdet ikke lenge til.Tiden går jo så hurtigt!Takk for titten og ønsker deg en fin kreativ uke Mariann.

  SvarSlett
 11. Flotte bilder! Orkidéene dine var fantastiske, og spesielt de hvit var så fine. Mine har kastet flere knopper i vinter. De har lett for det i den mørkeste tiden, så du har vært heldig!
  Ha en ny fin uke.

  SvarSlett
 12. Fine Tulipaner og Orkideer når det ikke er blomster ute. Orkideer får jeg ikke til å blomstre igjen, men nydelige er de.

  Her blåser det kraftig fra sørøst, men nå ser jeg at de melder mildere vær.

  Ha en fin uke Mariann!

  SvarSlett
 13. Herlig med tulipaner og orkideer innendørs om vinteren. Da er det så flott med sterke farger som de du viser her. :-D
  Ha en fortsatt fin dag.
  Stein

  SvarSlett
 14. Deilig med blomstring inne når det er vinter ute. Her er det skikkelig vinter med 1.5 meter snø og det snør fortsatt........
  Nyt dagene, Mariann.

  SvarSlett
 15. Nydelige rosatoner her da. Fine bilder du tar. jeg har også noen fine orkideer akkurat nå. De står jo så lenge. Kjekt med det som holder en stund. savner snø jeg da. barnebarnet har fått nye ski til jul,og de er innå ikke brukt. Får håpe på litt hvitt i februar.
  Klem

  SvarSlett
 16. Orkideer muntrer virkelig opp mens det er snøstorm ute! Og tulipaner er virkelig lekkert i januar og februar. Og mars og april og mai, for den del :) Det var en fin farge på tulipanen du viser.

  SvarSlett
 17. Myke og delikate rosa skjønnheter hjemme hos deg. Orkideene er jo så nydelige. Jeg har liksom ikke helt laget med dem. Har aldri opplevd gjenblomstring, så ga nok opp på et tidspunkt. Ha en fin helg Mariann!

  SvarSlett
 18. Så koselig og vårlig inneblomstring du har. Det er ekstra deilig på denne tiden av året :)

  SvarSlett